Bill Granger : Πέθανε ο διάσημος Αυστραλός σεφ, “βασιλιάς” του πρωινού!

68

“Εφυγε” δυστυχώς από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, ο διάσημος Αυστραλός σεφ Bill Granger, γνωστός για την εφεύρεση του τοστ με αβοκάντο.

Με καταγωγή από τη Μελβούρνη, ο Γκρέιντζερ, ένας αυτοδίδακτος καλλιτέχνης μαγειρικής, απέκτησε φήμη ως ο περίφημος «Βασιλιάς του Πρωινού».

Την ημέρα των Χριστουγέννων, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες του, έφυγε ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο σε  νοσοκομείο του Λονδίνου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι υποστηρικτές του εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι θα αναγνωρίζεται για πάντα ως ο «βασιλιάς του πρωινού» λόγω της εξαιρετικής ικανότητάς του να μεταμορφώνει την καθημερινή κουζίνα σε κάτι εξαιρετικό.

Η είδηση ​​του θανάτου του άφησε ένα βαθύ κενό στις καρδιές των θαυμαστών του. Ενώ η οικογένειά του δεν έχει αποκαλύψει επίσημα την αιτία του θανάτου του, πηγές αναφέρουν ότι πολέμησε γενναία κατά του καρκίνου τους προηγούμενους μήνες.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν πολλά εστιατόρια, εκθέσεις μαγειρικής και πληθώρα βιβλίων μαγειρικής με την υπογραφή του.

Σε διάστημα τριών δεκαετιών, η παραγωγική καριέρα του Granger περιλάμβανε τη δημιουργία 14 βιβλίων μαγειρικής, τη φιλοξενία πολλαπλών τηλεοπτικών εκπομπών, τη δημιουργία πολλών εστιατορίων σε όλο τον κόσμο και τη συγκέντρωση αφοσιωμένων θαυμαστών, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού αριθμού θαυμαστών στη δική του ηλικιακή ομάδα.

Ο αείμνηστος  έμεινε στη μνήμη διασημοτήτων όπως ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν, ο πρώην κριτής του Masterchef Australia, Ματ Πρέστον και ο Τζέιμι Όλιβερ, που όλοι απέτισαν φόρο τιμής στην ευγενική και γοητευτική φύση του.

Εκφράζοντας τη βαθιά της θλίψη, η συγγραφέας και τηλεοπτική περσόνα Nigella Lawson έγραψε για αυτόν στο instagram.  Τόνισε τη σαγηνευτική του φύση και την απέραντη ευτυχία που έφερε στη ζωή τους, είτε μέσω των γαστρονομικών του δημιουργιών, των λογοτεχνικών έργων, των φιλόξενων περιβαλλόντων που επιμελήθηκε ή απλώς της παρουσίας του.

H Lawson έγραψε επίσης ότι η ευγένεια και η γενναιοδωρία του ήταν οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη χαρά που έδινε στους άλλους. Υπό το πρίσμα αυτής της καταστροφικής απώλειας, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αναγνωρίζοντας την τεράστια δυσκολία που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Είτε ήταν μέσα από τις απολαυστικές γαστρονομικές του δημιουργίες, τα σαγηνευτικά λογοτεχνικά του έργα, τα φιλόξενα περιβάλλοντα που επιμελήθηκε, είτε απλώς η παρουσία του, η σαγηνευτική φύση και η ανιδιοτέλεια του ήταν οι πηγές αυτής της χαράς. Η Nigella Lawson εξέφρασε τη βαθιά της συντριβή για την οικογένειά του, αναγνωρίζοντας την τεράστια δυσκολία που πρέπει να αντιμετωπίσουν με την απώλειά του.

Τιμώντας τη μνήμη του Bill Granger 

Μια θρυλική φιγούρα στον κόσμο της κουζίνας. Σε μια εκπληκτική αλλαγή καριέρας, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενασχόλησή του με τις καλές τέχνες για να ξεκινήσει το εγχείρημα να ανοίξει ένα εστιατόριο.

Σε νεαρή ηλικία 23 ετών, ο Γκρέιντζερ ξεκίνησε το επαγγελματικό του ταξίδι το 1993, εγκαταλείποντας την καλλιτεχνική του εκπαίδευση και επιχειρώντας στον κόσμο της μαγειρικής.

Το εναρκτήριο ίδρυμά του, το Bills, ένα υπέροχο καφέ φωλιασμένο σε μια ηλιόλουστη γωνιά του Σίδνεϋ, κέρδισε γρήγορα την αναγνώριση για τις ανεπιτήδευτες προσφορές του, όπως το απολαυστικό τοστ αβοκάντο, οι αφράτες τηγανίτες με βούτυρο ricotta και ο εξαιρετικός καφές.

Με τη δημοτικότητά του στα ύψη, επέκτεινε την αυτοκρατορία του καφέ του για να συμπεριλάβει νέες τοποθεσίες στην Ιαπωνία, την Κορέα και το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό σεφ Ντάρεν Ρόμπερτσον, ο Γκρέιντζερ έφερε επανάσταση στην έννοια του πρωινού, ενώ ο νικητής του Masterchef Australia Adam Liaw τον πιστώνει ως τον δυνητικά πιο επιδραστικό πρωτοπόρο στη σύγχρονη αυστραλιανή κουζίνα.

Ο Liaw έγραψε στο Twitter για να εκφράσει τον θαυμασμό του για το  Bills, ένα καφέ που πιστεύει ότι έχει γίνει το αρχέτυπο της αυστραλιανής κουλτούρας του καφέ παγκοσμίως. Το περιγράφει ως την «ηλιόλουστη» ενσάρκωση αυτής της κουλτούρας και την αποδίδει ως έμπνευση για κάθε Αυστραλιανή καφετέρια σε όλο τον κόσμο. Ο Liaw προσθέτει επίσης ότι ο ιδιοκτήτης είναι εξαιρετικός άνθρωπος.

Ο αντίκτυπος του Γκρέιντζερ ήταν τόσο σημαντικός που τιμήθηκε με μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας τον Ιανουάριο, μια περίφημη αναγνώριση που του απονεμήθηκε για την αξιοσημείωτη συνεισφορά του στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο BBC το 2019, ο σεφ συζήτησε τις μέτριες αρχές της αυτοκρατορίας του πρωινού του. Το να μαγειρεύω τηγανίτες και ομελέτες είναι κάτι που απολαμβάνω και ποτέ δεν παραλείπει να με καταπλήξει.

Η Natalie Elliott, η σύζυγος και  επιχειρηματικός συνεργάτης του Granger, μαζί με τις τρεις κόρες τους  Edie, Inès και Bunny, είναι αυτές που έμειναν πίσω μετά τον θάνατό του.

√ Eδω μπορείτε να διαβάσετε 100 διάσημες συνταγές του Bill Granger

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!