ΑΥΣΤΡΙΑ: Το “ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ” διεκδικεί θέσεις στη βουλή

29

Το “Κόμμα της Μπύρας” της Αυστρίας, που ιδρύθηκε αρχικά για διασκέδαση, στοχεύει να δώσει ένα μήνυμα στα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματος εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ιδρύθηκε το 2015  αν και αναγνωρίζεται για τις παιχνιδιάρικες πρωτοβουλίες του, έχει αντιμετωπίσει κριτική τόσο από το πολιτικό κατεστημένο όσο και από άτομα που εμπλέκονται σε διαφθορά και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ενώ υποστήριζαν φαινομενικά ήπιες προτάσεις όπως η εφαρμογή δημόσιων σιντριβανιών μπύρας στη Βιέννη, έχουν επίσης υπερασπιστεί πολύ σοβαρά θέματα όπως η βελτίωση της ποιότητας του δημόσιου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Συμμετέχοντας στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2019, το ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις το 0,1% των συνολικών ψήφων. Ωστόσο, ο αρχηγός τους, ο Dominik Blazny, ένας 37χρονος επαγγελματίας της ιατρικής και ροκ μουσικός γνωστός ως Marco Pogo, πέτυχε μια αξιοσημείωτη τρίτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2022 με ένα εντυπωσιακό 8,3% των ψήφων. Σημειωτέον ότι για να εισέλθει ένα κόμμα στο αυστριακό κοινοβούλιο, πρέπει να λάβει τουλάχιστον το 4% των συνολικών ψήφων.

Η ικανότητα του κόμματος να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές εξαρτάται από την ικανότητά του να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση, έναν στόχο που στοχεύει να επιτύχει αυξάνοντας τα μέλη του σε 20.000 έως το τέλος του Απριλίου.

Επί του παρόντος, το κόμμα έχει περίπου 1.300 ενεργά μέλη με  ετήσια συνδρομή 59 ευρώ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!