Το «Lukumades», ένα franchise ντόνατ από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, κάνει θραύση και στην Σιγκαπούρη.
Το «Lukumades», μια αλυσίδα καταστημάτων ντόνατ με έδρα τη Δυτική Μελβούρνη της Αυστραλίας, έφτασε και στη Σιγκαπούρη όπου γνωρίζει και κει μεγάλη επιτυχία.
Ο Έξαρχος Σουρλίγκας, ο δημιουργός του Lukumades, ξεκίνησε την εταιρεία το 2016 με ένα βανάκι που περιόδευε στους δρόμους της Μελβούρνης, και μέσα σε εννέα μήνες, η επιχείρηση μεγάλωσε αρκετά ώστε να εγκατασταθεί σε κατάστημα.
Το Lukumades προσδοκά να φέρει τη γλύκα της Ελλάδας και στην Arab Street της Σιγκαπούρης, προσφέροντας νόστιμες vegan ποικιλίες στο κοινό σε συσκευασίες των δέκα τεμαχίων, σε 18 γευστικούς συνδυασμούς.
Το Lukumades άνοιξε παράρτημα στην οδό Bugis Street, ένα από τα μεγαλύτερα street-shopping σημεία στη Σιγκαπούρη, με σχεδόν 400 καταστήματα. To franchise εξειδικεύεται στην παραγωγή χειροποίητων ελληνικών «ντόνατς» με μια σύγχρονη πινελιά, τα οποία είναι τραγανά απ′ έξω και αφράτα στο εσωτερικό τους.
Τί περιέχει το μενού
Οι δέκα λουκουμάδες κοστίζουν 12 δολάρια Σιγκαπούρης (8,30 €) και διατίθενται σε διάφορες γεύσεις με γέμιση όπως Bueno, φιστίκι,
μπάλες ντόνατ (από S$12 για 10 τεμάχια), οι οποίες έρχονται γενναιόδωρα περιχυμένες με σάλτσα, διατίθενται σε γεύσεις όπως:
Bueno
Φιστίκι
Tριμμένο μπισκότο
Snickers
Oreo
Matcha
Φυστικοβούτυρο
Τα best seller, σύμφωνα με τον, είναι το φιστίκι και το bueno.
Οπως αναφέρει ρεπόρτερ της ιστοσελίδας «Mothership», το επισκέφθηκε γύρω στις 18:30 μια καθημερινή και οι προαναφερόμενες γεύσεις είχαν εξαντληθεί. Έχουν επίσης στο μενού τους τζελάτο και μιλκσέικ. Επίσης οι λάτρεις των ντόνατς με γέμιση κρέμας μπορούν να επιλέξουν και ντόνατ ”Μπουγάτσα”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραδοσιακό ελληνικό γλυκό.
Το Lukumades δεν είναι η τυπική αλυσίδα ντόνατς όπου τα ντόνατς είναι προκατασκευασμένα και εκτίθενται στους πάγκους. Αντιθέτως, οι λουκουμάδες τηγανίζονται σε παρτίδες και φτιάχνονται κατά παραγγελία. Γι αυτό και σε ώρα αιχμής μπορεί να χρειαστεί κάποιος να περιμένει έως και μισή ώρα για να ετοιμαστεί η παραγγελία του/της.
Σύμφωνα με το mothership, οι λουκουμάδες δεν έχουν καμία σχέση με τα «ψωμάκια» που μπορεί κανείς να βρει σε φούρνους της γειτονιάς.
Αντίθετα, είναι πιο μαστιχωτά και έχουν μια εθιστική γεύση που μοιάζει με μότσι.
Australian chain Lukumades ready to serve up Greek doughnuts in Singapore https://t.co/a1emcQGJMQ pic.twitter.com/IZ9TnxNNyv
— Greek City Times (@greekcitytimes) February 8, 2024