Κέιτ Μίντλετον: Ο πιο ζηλευτός τίτλος αφού αποτελεί το σκαλοπάτι για τον θρόνο – Γιατί η Καμίλα απέφυγε να τον χρησιμοποιήσει
Η Πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι ένας βρετανικός τίτλος ευγενείας, ο οποίος χρησιμοποιείται από την εκάστοτε σύζυγο του Πρίγκιπα της Ουαλίας από το 1301.
Ο τίτλος είχε σχετικά λίγους κατόχους, καθώς οι διάδοχοι του θρόνου συχνά δεν παντρεύονταν έως την άνοδό τους, ενώ άλλοι δεν παντρεύονταν καθόλου.
Σήμερα κάτοχος του τίτλου αυτού δεν είναι άλλη από την Κέιτ Μίντλετον, Δούκισσα του Κέιμπριτζ και της Κορνουάλης, σύζυγος της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Ουίλιαμ από τις 9 Σεπτεμβρίου 2022.
Προκάτοχος του τίτλου κανονικά θα έπρεπε να ήταν η Καμίλα, δεύτερη σύζυγός του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο, η σημερινή Βασίλισσα της Αγγλίας δεν χρησιμοποιούσε τον τίτλο Πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξαιτίας του έντονου δεσμού αυτού του τίτλου με την πρώτη σύζυγο του Καρόλου, την Νταϊάνα.
Μπορεί λοιπόν ο τίτλος αυτός να είναι ο πιο ζηλευτός για όλες τις γαλαζοαίματες αφού αποτελεί το σκαλοπάτι για τον θρόνο όμως αν κοιτάξει κανείς την ιστορία οι περισσότερες που τον έλαβαν έφυγαν από τη ζωή σε σχετικά νεαρή ηλικία.
Η προκάτοχος της Κέιτ Μίντλετον που έφερε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στις 31 Αυγούστου του 1997, σε ηλικία 36 ετών σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.
Αν και πριν την Νταϊάνα οι δύο προηγούμενες πριγκίπισσες της Ουαλίας, οι: Μαρία του Τεκ και Αλεξάνδρα της Δανίας πέθαναν σε ηλικία 85 και 80 ετών αντίστοιχα αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα.
Η Καρολίνα του Μπράουνσβαϊγκ που έλαβε τον τίτλο το 1795 πέθανε σε ηλικία 53 ετών.
Σε ηλικία 52 ετών πέθανε και η Αυγούστα της Σαξονίας (έλαβε τον τίτλο το 1736), σύζυγος του Φρειδερίκου, Πρίγκιπα της Ουαλίας.
Σε ηλικία 54 ετών πέθανε και η Καρολίνα του Βρανδεμβούργου-Άνσμπαχ της οποίας ο τίτλος απονεμήθηκε το 1714.
Ο κατάλογος δεν σταματάει εκεί αφού και οι προηγούμενες πριγκίπισσες πέθαναν σε πολύ νεαρές ηλικίες αλλά τις εποχές εκείνες το προσδόκιμο ζωής ήταν πολύ χαμηλότερο ενώ ασθένειες όπως φυματίωση αποτελούσαν έναν από της κύριες αιτίες θανάτου του πληθυσμού.