Bασιλιάς Κάρολος: Κυκλοφόρησαν τα νέα χαρτονομίσματα με τη μορφή του

45

Τα νέα χαρτονομίσματα με το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’ έχουν πλέον κυκλοφορήσει, αλλά μπορεί να περάσει αρκετός καιρός μέχρι να εμφανιστούν στα πορτοφόλια

Τα νέα χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας με τον βασιλιά Κάρολο θα αντικαταστήσουν σταδιακά αυτά που είναι κατεστραμμένα ή θα εκδοθούν όταν αυξηθεί η ζήτηση. Ο Κάρολος είναι μόνο ο δεύτερος μονάρχης που εμφανίζεται σε αυτά τα χαρτονομίσματα, με τη βασίλισσα Ελισάβετ II να εμφανίζεται για πρώτη φορά το 1960.

Οι πολίτες μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν τα τρέχοντα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20 και 50 λιρών που φέρουν το πορτρέτο της αείμνηστης βασίλισσας. Η πίσω όψη των σημερινών τραπεζογραμματίων της Τράπεζας της Αγγλίας από πολυμερές, στα οποία κατά αύξουσα σειρά απεικονίζονται οι Sir Winston Churchill, Jane Austen, JMW Turner και Alan Turing, παραμένει αμετάβλητη.

Τα πρώτα νέα χαρτονομίσματα εκτυπώθηκαν πέρυσι, με τον μεγάλο χρόνο παράδοσης που επιτρέπει στα αυτοματοποιημένα μηχανήματα που δέχονται μετρητά να ενημερώνονται για να αναγνωρίσουν τα νέα σχέδια. Το πορτρέτο του Βασιλιά βασίζεται σε μια φωτογραφία του που τραβήχτηκε το 2013.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, δόθηκε στο BBC αποκλειστική πρόσβαση στον εξαιρετικά ασφαλή ιστότοπο όπου παράγονται. Ένα χρόνο μετά, ο Βασιλιάς παρουσιάστηκε με ένα πλήρες σετ με τους χαμηλότερους σειριακούς αριθμούς, ακολουθώντας την παράδοση του μονάρχη να λαμβάνει τις πρώτες εκδόσεις νέων τραπεζογραμματίων.

Το πρώτο από τα νέα χαρτονομίσματα παρουσιάστηκε στον Βασιλιά από τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι και την επικεφαλής ταμία Σάρα Τζον
Ενώ ο Βασιλιάς εμφανίζεται στα τραπεζογραμμάτια, τα μετρητά μπορεί να εξαφανιστούν σταδιακά από τη ζωή μας. «Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, καθώς είναι η πρώτη φορά που αλλάξαμε το μονάρχη στα χαρτονομίσματα μας», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.

«Γνωρίζουμε ότι τα μετρητά είναι σημαντικά για πολλούς ανθρώπους και δεσμευόμαστε να τα παρέχουμε για όσο διάστημα τα απαιτεί το κοινό». Ωστόσο, μια έρευνα για το Link, το δίκτυο πρόσβασης σε μετρητά και ATM του Ηνωμένου Βασιλείου, διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί (48%) από τους ερωτηθέντες είπαν ότι περίμεναν μια κοινωνία χωρίς μετρητά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!