Όρκα μιμήθηκε την ανθρώπινη ομιλία: Οι ηχογραφήσεις που άφησαν άφωνους τους χρήστες του διαδικτύου

63

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν από έξι χρόνια απέδειξε ότι οι όκρες μπορούν να μάθουν ήχους μέσω φωνητικής μίμησης.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν από έξι χρόνια απέδειξε ότι οι όκρες μπορούν να μάθουν ήχους μέσω φωνητικής μίμησης.

Ηχογραφήσεις από όρκες που μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία ήρθαν στην επιφάνεια, αφήνοντας τους ανθρώπους έκπληκτους και εξαιρετικά τρομοκρατημένους. Οι ηχογραφήσεις προέρχονται από έρευνα σχετικά με την ικανότητα των ζώων να μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία, αποκαλύπτοντας ότι οι φάλαινες δολοφόνοι μπορούν να αναπαράγουν με επιτυχία τους ήχους μας.

Ο Josep Call, συγγραφέας της μελέτης του 2018, εξήγησε ότι οι ερευνητές είχαν ως στόχο να ελέγξουν την ευελιξία των φαλαινών-δολοφόνων στην αντιγραφή άγνωστων ήχων. «Σκεφτήκαμε ότι αυτό που θα ήταν πραγματικά πειστικό είναι να τους παρουσιάσουμε κάτι που δεν είναι στο ρεπερτόριό τους – και σε αυτή την περίπτωση το “hello” [δεν είναι] αυτό που θα έλεγε μια φάλαινα δολοφόνος», δήλωσε ο Call, σύμφωνα με τον Guardian.

Παρά τον απόκοσμο χαρακτήρα των ηχογραφήσεων, ορισμένοι θεατές τόνισαν την εξαιρετική φύση του να ακούς μια φάλαινα να μιμείται ανθρώπινους ήχους. «Αυτό με κάνει να δακρύζω, το γεγονός ότι ζούμε σε έναν τόσο όμορφο κόσμο γεμάτο με υπέροχα πλάσματα», έγραψε ένα άτομο.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!