Κέιτ Μίντλετον: Ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας θα την αντικαταστήσει αν δεν παραστεί στο Γουίμπλεντον;

46

Η Κέιτ Μίντλετον ως επικεφαλής του οργανισμού «All England Lawn Tennis and Croquet Club» συμμετέχει κάθε χρόνο στην απονομή των βραβείων στους νικητές

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται το τουρνουά του Γουίμπλεντον αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα παραβρεθεί η Κέιτ Μίντλετον, η οποία ως επικεφαλής του οργανισμού «All England Lawn Tennis and Croquet Club» συμμετέχει στην απονομή των βραβείων στους νικητές από το 2019.

Όμως, καθώς η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας δίνει μάχη με τον καρκίνο από τον περασμένο Φεβρουάριο, το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της στην απονομή των κυπέλλων της διοργάνωσης, που παραδοσιακά εκπροσωπείται η βρετανική βασιλική οικογένεια. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης έχουν καταρτίσει ένα εφεδρικό σχέδιο σε περίπτωση που η μέλλουσα βασίλισσα εξαιτίας της υγείας της δεν θα μπορέσει να παραστεί στην απονομή των βραβείων στους νικητές.

Ποια είναι η δούκισσα του Γκλώστερ που θα αντικαταστήσει την Κέιτ Μίντλετον

Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι επικεφαλής της διοργάνωσης έχουν ήδη μιλήσει με την δούκισσα του Γκλώστερ, ώστε να αντικαταστήσει την Κέιτ Μίντλετον το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Γουίμπλεντον. Η 78χρονη Μπιργκίτα, δούκισσα του Γκλώστερ, με καταγωγή από τη Δανία, είναι σύζυγος του 79χρονου πρίγκιπα Ρίτσαρντ, πρώτου εξαδέλφου της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ. Το ζεύγος ανήκει στα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μάλιστα, ο βασιλιάς Κάρολος τον περασμένο Απρίλιο την έχρισε «Λαίδη» του Τάγματος της Περικνημίδας, ως αναγνώριση της προσφοράς της στην βασιλική οικογένεια.

Η δούκισσα του Γκλώστερ επιλέχθηκε ως η πλέον κατάλληλη αντικαταστάτρια της Κέιτ Μίντλετον, επειδή είναι λάτρης του τένις, όπως άλλωστε και η μέλλουσα βασίλισσα, αλλά και ως επίτιμη πρόεδρος του οργανισμού «All England Lawn Tennis and Croquet Club» επί 25 έτη. Εκπρόσωπος του Γουίμπλεντον δήλωσε στην Telegraph Sport: «Ακόμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση» και πρόσθεσε πως το πρωί του κάθε τελικού θα ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα απονείμει τα βραβεία στους νικητές.

Τη φετινή χρονιά οι θεατές στο Γουίμπλεντον έχουν μειωθεί με τους υπεύθυνους να υποστηρίζουν πως αυτό δεν οφείλεται στους αγώνες του Euro 2024, αλλά στον βροχερό καιρό στην Αγγλία τις τελευταίες μέρες. Την πρώτη εβδομάδα του τουρνουά οι θεατές ήταν μειωμένοι κατά 3,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος. Την περασμένη Παρασκευή στο Γουίμπλεντον καταγράφηκε η χαμηλότερη προσέλευση στην διοργάνωση από το 1998 – εξαιρουμένου του τουρνουά το 2021, λόγω της πανδημίας. Την Παρασκευή 5 Ιουλίου προσήλθαν στο Γουίμπλεντον 36.630 θεατές, ενώ το περασμένο έτος την ίδια μέρα είχαν δώσει το παρών 42.279 θεατές.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον
Πρόσφατα, φίλη της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ που μίλησε στο Daily Beast δήλωσε: «Δεν είναι μυστικό πως θα ήθελε πολύ να είναι εκεί, αλλά όταν κάνεις χημειοθεραπείες, όπως είπε και η ίδια, υπάρχουν καλές και κακές μέρες». Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, που τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε με ένα συγκινητικό βίντεο πως διαγνώστηκε με καρκίνο, πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά την διάγνωση με τη νόσο, το Σάββατο 15 Ιουνίου στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour» για τα γενέθλια του μονάρχη.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, όταν η Κέιτ Μίντλετον είχε ανακοινώσει πως θα παραστεί στην στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour» παράλληλα, τόνισε ότι «Όπως γνωρίζει όποιος περνάει από χημειοθεραπεία, υπάρχουν καλές και κακές μέρες» και συμπλήρωσε πως «Ελπίζει να παρευρεθεί σε ορισμένες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Όμως, προς το παρόν, μετά τις 15 Ιουνίου η Κέιτ Μίντλετον δεν έχει δώσει το παρών σε άλλη επίσημη εκδήλωση της βασιλικής οικογένειας, όπως ήταν οι ιπποδρομίες του Άσκοτ τον Ιούνιο και η υποδοχή του αυτοκρατορικού ζεύγους της Ιαπωνίας στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!