Η κάμερα ενός ορειβάτη στις ιταλικές Άλπεις συνέλαβε τις κινήσεις μιας -το λιγότερο- απερίσκεπτης οικογένειας που έκανε αναρρίχηση, χωρίς κανέναν εξοπλισμό, ασφαλείας στους Δολομίτες. Η ανάρτηση του επίμαχου βίντεο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, καθώς ο πατέρας της οικογένειας κινείται πάνω στα κοφτερά βράχια κρατώντας το μωρό του στην αγκαλιά, ενώ δίπλα περπατά το μεγαλύτερο παιδί.

Η επικίνδυνη ανάβαση στη Via Ferrata περιλαμβάνει διαδρομή κατά μήκος κοφτερών βράχων, που προεξέχουν ελάχιστα από τον ορεινό όγκο.

Η στιγμή που έχει καταγραφεί στο βίντεο προκαλεί τρόμο.

Η οικογένεια εντοπίστηκε στο μονοπάτι Bepi Zac που είναι χαρακτηρισμένο ως ένα από τα πιο δύσκολα της διαδρομής, που φτάνει σε υψόμετρο 2.730 μέτρων.

“Κοιτάξτε αυτόν τον τρελό”

Ο Λουίτζι Μπαρτότσι, ο οποίος ανάρτησε το βίντεο, έγραψε: “Κοιτάξτε αυτόν τον τρελό, είναι εντελώς τρελός, δείτε αυτό, παιδιά”.

Και συνέχισε: “Εκεί είναι με ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά του. Είναι τρομακτικό. Είναι σχεδόν στα 3.000 μέτρα και δεν έχουν εξοπλισμό ασφαλείας, δεν έχουν τίποτα. Κοιτάξτε πού είναι”.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Λουίτζι εντόπισε μια μητέρα και ένα παιδί, και πάλι ξένους τουρίστες, να κάνουν την ίδια επικίνδυνη κάθοδο, με ένα νεαρό αγόρι να κρατιέται νευρικά από το καλώδιο καθώς η μητέρα του ενθαρρύνει το εμφανώς ανήσυχο παιδί.

Βίντεο σοκ: Απερίσκεπτος πατέρας κάνει αναρρίχηση στα 3.000 μέτρα με το μωρό του αγκαλιά, χωρίς κανένα προστατευτικό μέσο

Ο Λουίτζι έγραψε και για αυτή την τρομακτική στιγμή: “Και μετά λένε ότι συμβαίνουν ατυχήματα στα βουνά”, προτού ευτυχώς μητέρα και παιδί φτάσουν ίδια προεξοχή με τους προηγούμενους ορειβάτες και συνεχίσουν την πεζοπορία τους.

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

Ο Γουόλτερ Καϊνέλι, πρόεδρος της τοπικής ομάδας αλπικών διασώσεων, δήλωσε: “Δυστυχώς υπάρχει μια αυξανόμενη υποτίμηση των κινδύνων που υπάρχουν. Βασικά, αν φτάσεις σε ένα σημείο που δεν μπορείς να συνεχίσεις επειδή δεν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, τότε στρίβεις, είναι τόσο απλό. Πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου καλούμαστε να παρέμβουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πηγαίνουν στο βουνό απροετοίμαστοι και χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό”.

Είναι γεγονός πάντως ότι ούτως ή άλλως στο σημείο αυτό, η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο, όπως λένε έμπειροι ορειβάτες για το εντυπωσιακό μονοπάτι κατά μήκος της κορυφογραμμής της κορυφής Costabella, στα βόρεια του περάσματος San Pellegrino.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!