Αγαπημένο στέκι πολλών, ντόπιων και τουριστών, έχει γίνει η ελληνική ταβέρνα «Lakis Greek Kitchen» στην Αγγλία που άνοιξε ο Ελληνοκύπριος Πανίκος Παναγιώτου, 44 ετών, που ζει στο Walsall, στη Μαύρη Χώρα. Όπως εξηγεί ο ίδιος, το έκανε για να τιμήσει τον πατέρα του, Λάκη που έφυγε από τη ζωή και δεν ολοκλήρωσε το όνειρό του ενώ παράλληλα συγκεντρώνει χρήματα για τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Η ταβέρνα του κόστισε 17.000 λίρες για να φταχτεί και μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 200 άτομα τη βραδιά. Με τη βοήθεια της συζύγου του, Μισέλ, αλλά και εθελοντών, ο Πανίκος σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό φαγητό από το εστιατόριό του και δωρίζει όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως τονίζει Daily Mail. Το χαρακτηριστικό πιάτο τους είναι το κλεφτικό, μαριναρισμένο αρνί και πατάτες που έχουν ψηθεί αργά σε πήλινο στον φούρνο για 8 με 12 ώρες. Τα επιδόρπια περιλαμβάνουν μια σειρά από σπιτικά παραδοσιακά γλυκά, όπως μπακλαβά, κέικ καρύδας και κέικ σοκολάτας που ονομάζεται «Δούκισσα».
Στην επίσημη ιστοσελίδα του μαγαζιού, το περιγράφουν ως «φιλανθρωπική οργάνωση που χρησιμοποιεί τα τρόφιμα ως όχημα για να βοηθήσει όσους είναι άποροι. Ιδρύθηκε το 2014 και έκτοτε εξελισσόμαστε σε μια καθιερωμένη οργάνωση που διευθύνει μια σειρά από έργα και εράνους για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες και απειλητικές για τη ζωή παθήσεις».
Όπως τονίζει ο Πανίκος, που είναι πατέρας τριών παιδιών, το Lakis Greek Kitchen έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επισκεπτών ακόμη και από μακρινές χώρες, όπως τις ΗΠΑ, ενώ δέχεται και κρατήσεις αρκετές εβδομάδες πριν. «Έχουμε λίστα αναμονής. Έχω πει σε ανθρώπους από τη Σκωτία και την Αμερική να έρθουν για να επισκεφθούν το παλιό Walsall, είναι πραγματικά απίστευτο. Ευτυχώς οι γείτονες δεν ενοχλούνται, είναι φανταστικοί.