ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ : Η Τελετή έναρξης στο Παρίσι, την πόλη του φωτός

229

Σε μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έγινε σε στάδιο, καθώς πραγματοποιήθηκε κατά μήκος του Σηκουάνα, άναψε απόψε στο Παρίσι η φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι εικόνες ήταν εντυπωσιακές παρά την βροχή που συνέχιζε αδιάκοπα να πέφτει

Εκατό χρόνια μετά, το Παρίσι φιλοξενεί και πάλι Ολυμπιακούς Αγώνες, τους τρίτους στην Ιστορία του (έπειτα το 1900 και το 1924), που μέσω του αθλητισμού, απέτισαν φόρο τιμής στη γαλλική κληρονομιά, την ιστορία, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό της χώρας.

Το Παρίσι, έβαλε σήμερα τα γιορτινά του και το πάρτι που ξεκίνησε κατά μήκους του Σηκουάνα, και το σόου κράτησε περίπου 4 ώρες. 300.000 θεατές γέμισαν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του ποταμού, στη σκιά του πύργου του Αΐφελ. Την τελετή έναρξης μετέδωσαν απευθείας η ΕΡΤ1 και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα η ΕΡΤ3.

Την Τελετή Έναρξης παρακολούθησαν περισσότεροι από 85 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και περισσότεροι από 300.000 θεατές από τις όχθες του ποταμού. Επίσης, περίπου 80 γιγαντιαίες οθόνες υπήρχαν κατά μήκος της διαδρομής.

Ο χάρτης της διαδρομής που ακολούθησαν οι περισσότεροι από 10.000 αθλητές που θα «παρελάσουν» εν πλω στον Σηκουάνα.

Κατά την τελετή έναρξη έγινε η έπαρση της γαλλικής σημαίας ανακρούστηκε ο γαλλικός εθνικός ύμνος. Αμέσως μετά η Παρέλαση των Εθνών καθώς αθλητές που εκπροσωπούν 206 χώρες έκαναν την είσοδό τους στους Αγώνες. Για πρώτη φορά, ωστόσο, η είσοδος των αθλητών δεν έγινε με πορεία εντός του σταδίου, στον Σηκουάνα με πλοιάρια.

Πρώτο ήταν το πλοιάριο της ελληνικής αποστολής με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να είναι οι σημαιοφόροι και τους δύο πρωταθλητές μας να είναι από νωρίς στο Ολυμπιακό Χωριό.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!