Απίστευτο: Τετράχονος έπεσε από τον 16ο όροφο και γλίτωσε με… εκδορές

73

Ο μικρός Enzo επέζησε ως εκ θαύματος – Πώς το εξηγούν οι γιατροί

Ως εκ θαύματος επέζησε ο Enzo, ένα 4χρονο αγόρι από το Aubervilliers της Γαλλίας, όταν έπεσε από το διαμέρισμά του στον 16ο όροφο πολυκατοικίας και γλίτωσε μόνο με μία γρατζουνιά και χωρίς κατάγματα. Κανείς δεν καταλαβαίνει πώς το παιδί παρέμεινε αρτιμελές, αφού έπεσε από ύψος 43 μέτρων.

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Μαΐου, σε ένα πολυώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων στην κεντρική Γαλλία. Το τετράχρονο αγόρι, το οποίο έχει διαγνωστεί με αυτισμό, βρισκόταν στο δωμάτιό του όταν ο πατέρας του, Ji, τον άκουσε να κλαίει. Έσπευσε να ελέγξει ότι όλα ήταν καλά με τον γιο του και να τον ηρεμήσει προσπαθώντας, όμως, να μπει στο δωμάτιο του παιδιού, συνειδητοποίησε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Με δεδομένο ότι αυτό δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν, οι γονείς του Enzo θεώρησαν ότι, το αγόρι, κλείστηκε κατά λάθος μέσα και αυτό τον έκανε να πανικοβληθεί. Όταν ο Ji κατάφερε να σπάσει την πόρτα, το κλάμα του παιδιού δεν ακουγόταν πια και το δωμάτιο φαινόταν άδειο. Βλέποντας το παράθυρο ανοιχτό, ο πατέρας του Enzo κατάλαβε με τρόμο ότι είχε αργήσει πολύ.

«Είδα μόνο μία μικρή γρατζουνιά στο πόδι του»

Ο Ji έτρεξε στο μπαλκόνι για να δει τον Enzo να κείτεται ακίνητος στη βρώμικη οροφή ενός ισόγειου φαρμακείου. Έτρεξε κάτω και ανέβηκε στην οροφή του φαρμακείου για να δει έκπληκτος τον Enzo να σηκώνεται από μόνο του. Το μόνο που μαρτυρούσε την πτώση του παιδιού από ύψος 43 μέτρων ήταν μία μικρή γρατζουνιά στο πόδι του. «Ήταν σε θέση να κινηθεί. Είχε τις αισθήσεις του και, εξωτερικά, πουθενά δε φαινόταν να υπάρχει αίμα. Είδα μόνο μία μικρή γρατζουνιά στο πόδι του», εξήγησε ο πατέρας του τετράχρονου στην Le Parisien.

Φυσικά, οι γονείς του παιδιού εξακολουθούσαν να ανησυχούν για εσωτερικούς τραυματισμούς, οπότε κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Το αγόρι εισήχθη στο νοσοκομείο Necker, όπου παρέμεινε υπό παρακολούθηση για επτά ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών οι γιατροί πραγματοποίησαν σειρά εξετάσεων προκειμένου να βεβαιωθούν ότι ήταν πράγματι ήταν τόσο υγιής όσο φαινόταν. Εκτός από μία μικρή αιμορραγία στα νεφρά και τους πνεύμονες, την οποία ιο γιατροί αντιμετώπισαν άμεσα, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Κανείς από το υγειονομικό προσωπικό δεν είχε δει κάτι παρόμοιο. Μετά από επτά ημέρες, ο Enzo πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και συνέχισε κανονικά τη ζωή του, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Οι γονείς του έμειναν άναυδοι, όπως και οι γιατροί που τον περιέθαλψαν. Μάλιστα επέστρεψε στον παιδικό σταθμό την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και φαίνεται υγιής όπως πάντα.

Το πώς το παιδί επιβίωσε από την πτώση χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς ή κρανιοεγκεφαλικά τραύματα, εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η σκεπασμένη με χώμα οροφή του φαρμακείου άμβλυνε κάπως την προσγείωσή του. Οι γιατροί, όμως, είναι πεπεισμένη ότι μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε το ελαφρύ, εύκαμπτο σώμα του. «Τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα και ευκαμψία στα οστά και τις αρθρώσεις τους», εξήγησε η δρ Veronique Bourg στη Le Parisien.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!