Σοκ με τον θάνατο αθλητή του Crossfit κατά τη διάρκεια αγώνα κολύμβησης στο Τέξας

54

Πνίγηκε λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού ενώ οι υπόλοιποι αθλητές γύρω του δεν κατάλαβαν το παραμικρό.

Ενας αθλητής αγώνων CrossFit πέθανε κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε κολυμβητικό αγώνα στο Τέξας των ΗΠΑ, με την σοκαριστική είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου.
Ο Σέρβος Λάζαρ Ντούκιτς, 28 ετών, αγωνιζόταν στη λίμνη Marine Creek στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας, το πρωί της Πέμπτης, όταν ξαφνικά χάθηκε κάτω από το νερό.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν γύρω στις 8 το πρωί τοπική ώρα για να αναφέρουν ότι «υπήρχε ένας συμμετέχων κάτω από το νερό και δεν είχε εμφανιστεί για αρκετή ώρα».
Μετά από έρευνες ομάδας καταδυτών και drones, το σώμα του αθλητή βρέθηκε περίπου μία ώρα αφότου οι πρώτοι δύτες μπήκαν στο νερό. Τα υπόλοιπα events την πρώτη ημέρα των αγώνων ακυρώθηκαν μετά τον θάνατο του αθλητή από τη Σερβία.

Ο διευθύνων σύμβουλος των CrossFit Games, Ντον Φολ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι διοργανωτές είναι «βαθιά λυπημένοι» για τον θάνατο και συνεργάζονται με τις αρχές για τη μετέπειτα έρευνα. «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής για να στηρίξουμε την οικογένεια, να στηρίξουμε την κοινότητά μας», πρόσθεσε.
Ο Φολ επιβεβαίωσε επίσης ότι το CrossFit είχε προσωπικό ασφαλείας στο χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα κολύμβησης. Το γραφείο του ιατροδικαστή δεν έχει ακόμη αναφέρει την αιτία θανάτου του Ντούκιτς.

Η βιογραφία του θύματος στον ιστότοπο CrossFit αναφέρει ότι ήταν ο τρίτος αθλητής στη Σερβία και ο 88ος στην κατάταξη παγκοσμίως. Το CrossFit είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει ανταγωνισμό σε ποικίλες κινήσεις σε υψηλή ένταση.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο CrossFit Games, το μοιραίο αγώνισμα περιελάμβανε τρέξιμο 3,5 μιλίων ακολουθούμενο από κολύμβηση 800 μέτρων.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!