Βίντεο: 38χρονη αποφάσισε να μείνει σε οίκο ευγηρίας λόγω υπερκόπωσης

80

«Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους επέλεξα έναν οίκο ευγηρίας αντί για ένα ξενοδοχείο…»

Μια 38χρονη γυναίκα στην Κίνα ζει σε οίκο ευγηρίας για ηλικιωμένους αφού αρρώστησε λόγω υπερκόπωσης και αναζητούσε τρόπο να επιβραδύνει τα πράγματα στη ζωή της.
Οι γιατροί της είπαν ότι έπρεπε να ξεκουραστεί επειγόντως διαφορετικά θα αντιμετώπιζε ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα υγείας και έτσι η 38χρονη γυναίκα αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να επιβραδύνει τα πράγματα.

Και οι δύο γονείς της είχαν πεθάνει και δεν είχε άλλη στενή οικογένεια, οπότε άρχισε να ψάχνει ένα μέρος όπου θα μπορούσε να χαλαρώσει και να αναρρώσει, αναφέρει το Oddity Central.
Καθώς περιηγείτο στο Διαδίκτυο για απαντήσεις, διάβασε για έναν οίκο ευγηρίας και για το πόσο ήρεμη και αργή ήταν η ζωή εκεί, έτσι αποφάσισε να το δοκιμάσει μόνη της.
«Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους επέλεξα έναν οίκο ευγηρίας αντί για ένα ξενοδοχείο», είπε η κ. Yang στο 6Park News . «Πρώτον, ήμουν πολύ περίεργη για το γηροκομείο και ήθελα να δω πώς ήταν και αν ήταν τόσο βαρετό όσο έλεγαν όλοι. Δεύτερον, επειδή ήμουν άρρωστη, ήλπιζα να έχω ένα μέρος για να ξεκουραστώ, να έχω πρόσβαση στη βασική ιατρική περίθαλψη και να τρώω υγιεινά .»

«Συχνά έμενα μέχρι αργά στη δουλειά στην προηγούμενη δουλειά μου και συχνά δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά», πρόσθεσε η 38χρονη γυναίκα. «Πέρυσι, νοσηλεύτηκα για ένα μήνα λόγω υπερκόπωσης. Μετά, ήθελα να ζήσω μια καλή ζωή και να βρω ένα μέρος για να αναρρώσω.

Πηγαίνω για ύπνο γύρω στις 9 το βράδυ, αλλά ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί. Διαβάζω βιβλία, γράφω μυθιστορήματα και γράφω αναμνήσεις για ηλικιωμένους κάθε μέρα. Δεν νιώθω μοναξιά ούτε βαριέμαι στο γηροκομείο.
Αφού πέρασε τους τελευταίους τρεις μήνες σε έναν οίκο ευγηρίας που περιβάλλεται από άτομα ηλικίας 102 ετών, η κυρία Yang λέει ότι έχει αποκτήσει μια νέα προοπτική για τη ζωή. Έχει προσαρμοστεί στους αργούς ρυθμούς του προσωρινού σπιτιού της και απολαμβάνει να περνά τις μέρες της διαβάζοντας, γράφοντας και μιλώντας με τους άλλους κατοίκους. Έμαθε επίσης να μην σκέφτεται πολύ για το μέλλον.
Ερωτηθείσα αν σκοπεύει να μείνει στον οίκο ευγηρίας για το υπόλοιπο της ζωής της, η 38χρονη γυναίκα είπε ότι σκοπεύει να φύγει κάποια στιγμή, αλλά δεν ξέρει ακριβώς πότε θα γίνει. Προς το παρόν, εξακολουθεί να απολαμβάνει την ηρεμία και τη γαλήνη του γηροκομείου Yisenlin στην πόλη Jilin. Επιπλέον, βοηθά έναν από τους ηλικιωμένους κατοίκους εκεί να γράψει τα απομνημονεύματά της, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν αρκετό καιρό, επομένως δεν σκοπεύει να φύγει σύντομα.

Η εμπειρία της κυρίας Yang από τη ζωή σε έναν οίκο ευγηρίας έγινε viral αφού άρχισε να δημοσιεύει κλιπ από τη ζωή της εκεί στο Douyin (την κινεζική έκδοση του TikTok), που τράβηξε πολύ περισσότερη προσοχή από ό,τι είχε φανταστεί ποτέ. Ποτέ δεν πίστευε ότι κάποιος θα έβρισκε ενδιαφέρουσα την ιστορία της, αλλά έχει πλημμυρίσει από ερωτήσεις από άτομα ακόμη μικρότερα από αυτήν από τότε που άρχισε να δημοσιεύει βίντεο.

Ενώ πολλοί δήλωσαν ότι εμπνέονται από την εμπειρία της Yang, υπήρξαν κάποιοι που αποκάλεσαν την ιστορία της μια προειδοποιητική ιστορία για την κουλτούρα της υπερβολικής εργασίας της Κίνας και πώς μπορεί να ωθήσει τους ανθρώπους να αποτραβηχτούν από τη ζωή σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!