Γράφει

Οι κατηγορίες εναντίον του ιδρυτή του Souvlaki GR και της Auscoin, Σαμ Καραγκιόζη, αποσύρθηκαν μετά από πέντε χρόνια δικαστικής δίωξης, καθώς οι Αρχές δεν κατάφεραν να προσκομίσουν αποδείξεις που να τον παρουσιάζουν ως αρχηγό συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Καραγκιόζης είπε στον «Νέο Κόσμο» ότι όσο περισσότερο σκέφτεται την υπόθεση τόσο πιο απογοητευμένος νιώθει.

«Έχασα έξι από τα καλύτερα μου χρόνια παλεύοντας γι’ αυτό. Δεν θα ξανακερδίσω ποτέ αυτά τα χρόνια, και όλοι υποφέραμε εξαιτίας αυτού», είπε.
Advertisement

Ο Καραγκιόζης κατηγορήθηκε το 2019 για εμπλοκή σε διακίνηση κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (ice), αλλά οι κατηγορίες αυτές αποσύρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Age», ο διευθυντής της Κοινοπολιτειακής Εισαγγελίας (CDPP) δεν παρείχε λεπτομερή εξήγηση για την απόφαση, η οποία ήρθε μετά την ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων με τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στην υπόθεση.

Ο 33χρονος είχε κατηγορηθεί από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας ότι ήταν ο αρχηγός συμμορίας που ευθυνόταν για την εισαγωγή 30 κιλών ναρκωτικών σε περισσότερα από 100 ταχυδρομικά δέματα κατά τη διετία 2016 και 2017, τα οποία φέρεται ότι είχαν οργανωθεί μέσω του σκοτεινού διαδικτύου.

Απέκτησε εκατομμύρια δολάρια μέσω συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, ανεξάρτητα από τον πλούτο που είχε ήδη δημιουργήσει από την αλυσίδα των ελληνικών εστιατορίων του. Επιπλέον, έδωσε τη δυνατότητα στους πελάτες των καταστημάτων του να αγοράζουν σουβλάκι χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα. Ο κ. Καραγκιόζης πέρασε έξι μήνες υπό κράτηση, αλλά είναι ελεύθερος με εγγύηση από το 2019.

«Η CDPP και η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας αντιμετώπισαν όλη αυτή την ταλαιπωρία σαν ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουν βαθιές τσέπες και τίποτα να χάσουν, ενώ εγώ αγωνιζόμουν καθημερινά απλώς για να βρω τα χρήματα για τους δικηγόρους μου.

Η Εισαγγελία δεν πρέπει να έχει τη δύναμη να απαγγέλλει κατηγορίες και να κρατεί ανθρώπους χωρίς αποδείξεις. Συμπάσχω με τους αμέτρητους ανθρώπους που έχουν περάσει παρόμοιες ταλαιπωρίες, εξαιτίας αυτού που θα περιέγραφα ως ανεπαρκή αστυνόμευση», είπε ο κ. Καραγκιόζης στον «Νέο Κόσμο».

Είπε ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος για την οικογένειά του, η οποία «πάλευε συναισθηματικά και ψυχικά, αλλά με στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας και της είμαι αιώνια ευγνώμων».

Έχει ήδη ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για την ανάκτηση των περιουσιακών του στοιχείων που «πάγωσαν» και εκτιμά ότι όλα θα έχουν διευθετηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, λόγω των σημαντικών οικονομικών απωλειών που υπέστη κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, δήλωσε ότι δεν θα τον εκπλήξει αν «προσπαθήσουν να ανακτήσουν όσα χρήματα μπορούν, εις βάρος μου».

«Πρέπει πάντα να πολεμάμε μέχρι το τέλος. Όπως λέμε στην Ελλάδα, ‘Ελευθερία ή Θάνατος’», κατέληξε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!