Αυστρία: Καταδικάστηκε επειδή κόλλησε τον γείτονα της κορονοϊό και πέθανε

24

Γυναίκα που κόλλησε τον γείτονα με COVID-19 και εκείνος απεβίωσε, κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο στην Αυστρία, σε ένα περιστατικό που συνέβη το 2021. Η 54χρονη καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 800 ευρώ για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια.

Εξετάσεις έδειξαν ότι το DNA του ιού ταίριαζε στον αποθανόντα και την 54χρονη γυναίκα, αποδεικνύοντας ότι η κατηγορούμενη ήταν εκείνη που μετέφερε τον ιό «σχεδόν 100%», είπε ένας ειδικός στο δικαστήριο.

«Σας λυπάμαι. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί πιθανότατα εκατοντάδες φορές», ανέφερε την Πέμπτη ο δικαστής. «Αλλά είστε άτυχη επειδή ένας ειδικός εξακρίβωσε σχεδόν με κάθε βεβαιότητα ότι επρόκειτο για μόλυνση που προκλήθηκε από εσάς».

Η 54χρονη είχε καταδικαστεί πάλι, για παρόμοια υπόθεση, το περασμένο καλοκαίρι σύμφωνα με το APA. Με βάση το συγκεκριμένο μέσο, η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση σε αναστολή, για έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο από πρόθεση, μέσω μεταδοτικής ασθένειας.

Η οικογένεια του θύματος υποστήριξε στο δικαστήριο αυτήν την εβδομάδα ότι υπήρξε επαφή μεταξύ της 54χρονης και του συγγενούς τους στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου, στις 21 Δεκεμβρίου 2021, με την κατηγορούμενη να γνωρίζει πως έχει Covid.

Εκείνη αρνείται την συνάντηση, λέγοντας ότι ήταν τόσο άρρωστη που δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Επίσης, ανέφερε ότι πίστεψε πως είχε βροχίτιδα, κάτι που παθαίνει κάθε χρόνο.

Ο γιατρός της γυναίκας είπε στην αστυνομία ότι η κατηγορούμενη βγήκε θετική στο rapid test και πως του είπε πως δεν σκοπεύει να παραμείνει κλειδωμένη στο σπίτι μετά τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!