Τον απήγαγαν σε ηλικία 6 ετών το 1951 – Επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από 70 χρόνια

62

Μια απίστευτη, συγκινητική ιστορία εξαφάνισης που είχε αίσιο τέλος μετά από 7 δεκαετίες

Ο Λούις Αρμάντο Αλμπίνο ήταν 6 ετών όταν τον απήγαγαν το 1951 την ώρα που έπαιζε με τον αδερφό του σε ένα πάρκο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Μετά από σχεδόν επτά δεκαετίες ο Αλμπίνο βρέθηκε χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού προγονικού τεστ, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων.

Το Bay Area News Group ανέφερε την Παρασκευή ότι η ανιψιά του Αλμπίνο στο Όκλαντ – με τη βοήθεια της αστυνομίας, του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης – εντόπισε τον θείο της που ζούσε στην ανατολική ακτή.

Ο Αλμπίνο, πατέρας και παππούς, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανιψιά του, την 63χρονη Αλίντα Αλεκίν. Αυτή είναι που βρήκε τον Αλμπίνο και τον επανένωσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο.

Πώς χάθηκε 
Στις 21 Φεβρουαρίου 1951, μια γυναίκα πήρε τον 6χρονο Αλμπίνο από το πάρκο του Δυτικού Όκλαντ όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του και του υποσχέθηκε πως θα του αγόραζε καραμέλες.

 

Αντ’ αυτού, η γυναίκα απήγαγε το παιδί και το πέταξε στην Ανατολική Ακτή, όπου κατέληξε σε ένα ζευγάρι που το μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος.

Για περισσότερα από 70 χρόνια ο Αλμπίνο ήταν αγνοούμενος, αλλά η οικογένειά του δεν τον ξέχασε ποτέ, με την φωτογραφία του να βρίσκεται στα σπίτια των συγγενών του όλα αυτά τα χρόνια.

Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Σε συνέντευξή της η ανιψιά του είπε πως «με αγκάλιασε και μου είπε: “Σας ευχαριστώ που με βρήκατε” και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».

Δημοσιεύματα της Oakland Tribune από την εποχή εκείνη ανέφεραν ότι η αστυνομία, στρατιώτες από μια τοπική στρατιωτική βάση, η ακτοφυλακή και άλλοι υπάλληλοι της πόλης συμμετείχαν σε μια μεγάλη έρευνα για το αγνοούμενο αγόρι. Ο κόλπος του Σαν Φρανσίσκο και άλλες υδάτινες οδοί ερευνήθηκαν επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα.

Ο αδελφός του, Ρότζερ Αλμπίνο, ανακρίθηκε αρκετές φορές από τους ερευνητές, αλλά επέμεινε στην ιστορία του για μια γυναίκα με μπαντάνα στο κεφάλι που πήρε τον αδελφό του.

Πώς άνοιξε ξανά η υπόθεση

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020, όταν, «για πλάκα», όπως είπε η Αλεκίν, έκανε ένα online τεστ DNA. Έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Ωστόσο, δεν είχε λάβει κάποια απάντηση τότε.

Στις αρχές του 2024, αυτή και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Όκλαντ, κοίταξε σε μικροφίλμ άρθρα της Tribune -μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Λούις και του Ρότζερ και έτσι ήξερες πως βρισκόταν σε καλό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν ότι το νέο στοιχείο ήταν σημαντικό και άνοιξε ξανά η υπόθεση.

Ο Λούις εντοπίστηκε στην ανατολική ακτή και έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα της Αλεκίν.

Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας τους και τους ανακοίνωσαν πως ο θείος τους είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο αφού έφυγαν οι ερευνητές. Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: “Τον βρήκαμε”», διηγήθηκε η Αλεκίν.

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Λούις πήγε στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Αλεκίν, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς.

«Έπιασαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν πολύ σφιχτά. Έκατσαν και απλώς μιλούσαν».

Είδε για τελευταία φορά τον αδερφό του

Ο Λούις επέστρεψε στην Ανατολική Ακτή, αλλά γύρισε ξανά τον Ιούλιο για μια επίσκεψη τριών εβδομάδων. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον Ρότζερ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.

Η Αλεκίν δήλωσε ότι ο θείος της δεν ήθελε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης. «Ήμουν πάντα αποφασισμένη να τον βρω και ποιος ξέρει, με την ιστορία μου εκεί έξω, θα μπορούσε να βοηθήσει άλλες οικογένειες που περνούν το ίδιο πράγμα», δήλωσε η Αλεκίν. «Θα έλεγα, μην το βάζετε κάτω», λέει, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!