Με χρέωση η είσοδος των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2025

30

Τέλος για έκδοση ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας θα πληρώνουν όσοι εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2025.

Οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς βίζα θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν τέλος που θα κοστίζει 10 λίρες ήτοι 13 δολάρια.

Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, θα δουν το σύστημα ηλεκτρονικής ταξιδιωτικής άδειας (ETA) του Ηνωμένου Βασιλείου, που εισήχθη για πρώτη φορά για υπηκόους του Κατάρ, να επεκτείνεται και στους ταξιδιώτες άλλων χωρών συμπεριλαμβανομένων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μη επιστρέψιμο τέλος θα ισχύει για όλους τους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων μωρών και παιδιών, χωρίς βίζα ή άδεια προκειμένου να ζήσουν εκεί, να εργαστούν ή να σπουδάσουν, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών του ΗΒ, Yvette Cooper.

Προς το παρόν, οι πολίτες του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Ομάν, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πρέπει να υποβάλουν αίτηση για ETA πριν εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό θα επεκταθεί και σε υπηκόους άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από τις ΗΠΑ.

Μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, το πρόγραμμα θα επεκταθεί για να ενσωματώσει Ευρωπαίους υπηκόους.

Οι κανόνες δεν θα ισχύουν για τους Ιρλανδούς πολίτες.

Η ηλεκτρονική εξουσιοδότηση ταξιδιού ESTA των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία τώρα κοστίζει 21 δολάρια και διαρκεί δύο χρόνια, εισήχθη για πρώτη φορά το 2009.

Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη του ETIAS της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ισχύ για τρία χρόνια, που θα κοστίσει στους ταξιδιώτες 7 ευρώ (περίπου 7,50 δολάρια), έχει αναβληθεί για το 2025.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2020.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!