TikToker έγινε viral όταν αποκάλυψε τη σκοτεινή πλευρά της ζωής στο Ντουμπάι

134

Πρόσφατα, μια γυναίκα που αυτοαποκαλείται  «Άννα» δημοσίευσε στη σελίδα της στο TikTok ένα βίντεο με φωτογραφίες από την περίοδο που εργαζόταν στο Ντουμπάι, αναφέρει το Boredpanda.

Στο βίντεο, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 620.000 προβολές, η πρώτη φωτογραφία τη δείχνει να ποζάρει σε μια γέφυρα στην πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με το κείμενο να γράφει: «Αν με ρωτούσες για το Ντουμπάι»,

Η δεύτερη φωτογραφία έδειχνε την Άννα να κάθεται σε ένα παραδοσιακό τραπέζι, με το κείμενο να αναφέρει: «Θα έλεγα ότι το μισώ».

Στη συνέχεια βλέπουμε μια φωτογραφία της Άννας να χαϊδεύει μια καμήλα στην έρημο, με τη λεζάντα: «Χαϊδεύοντας μια καμήλα στην έρημο».

Η τελευταία φωτογραφία παρουσίαζε έναν ουρανοξύστη τη νύχτα, με το κείμενο να λέει: «Θα έλεγα ότι είναι το χειρότερο μέρος που έχω ζήσει ποτέ».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα ανθρώπων να παραγγέλνουν μπριζόλες καλυμμένες με χρυσό, ενώ μετανάστες εργάζονταν στους 43°C ακριβώς έξω από το παράθυρο. Περπατούσα για 3 ώρες χωρίς να δω ένα κομμάτι φύσης που να μην φαίνεται ψεύτικο, ακόμη και οι παραλίες και τα κύματα ήταν τεχνητά, σαν κάποια δυστοπική κόλαση».

«Είδα την αστυνομία να σταματά κορίτσια επειδή χόρευαν, διαφημίσεις botox για 20χρονους και άντρες να κυκλοφορούν με 3 συζύγους που έμοιαζαν δυστυχισμένες». Τα ζώα, οι γυναίκες, οι μετανάστες και όλοι οι υπόλοιποι, εκτός από τους πλούσιους άντρες, αντιμετωπίζονται σαν αντικείμενα. Κυριολεκτική κόλαση. Δεν θα ξαναπάω ποτέ».

1 22

2 17

3 17

4 12

Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ένας χρήστης του TikTok ρώτησε: «Μόνο οι Δυτικοί παραπονιούνται για αυτό, το μεγαλύτερο θετικό του Ντουμπάι είναι η ασφάλειά του, μπορείς να πεις το ίδιο για την Ευρώπη/Αμερική;».

Ένας άλλος έγραψε: «Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο βίντεο για το Ντουμπάι που έχω δει ποτέ».

Ενώ ένας τρίτος σχολίασε: «Ζω στο Ντουμπάι, για ποιο Ντουμπάι μιλάς; Είναι κυριολεκτικά η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο.

Ωστόσο, η Άννα απάντησε: «Ως γυναίκα σε συμβουλεύουν να μην υποβάλλεις μήνυση αν για σεξουαλική παρενόχληση γιατί σύμφωνα με τους νόμους τους μπορεί να καταλήξεις να κατηγορηθείς για σεξ εκτός γάμου. Πραγματικά ασφαλές».

Το Ντουμπάι έχει αποκτήσει φήμη ως μια αμφιλεγόμενη πόλη λόγω των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εκμετάλλευσης των μεταναστών εργατών, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν κακές συνθήκες διαβίωσης και χαμηλούς μισθούς, καθώς και αυστηρούς νόμους που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

 

 

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα θύματα βιασμού κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για «παράνομο σεξ», κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση ή μαστίγωμα, όπως συνέβη το 2010 με μια Εμιρατινή που καταδικάστηκε σε φυλάκιση αφού κατήγγειλε ομαδικό βιασμό, σύμφωνα με την PeaceWomen των Ηνωμένων Εθνών.

Παρά ορισμένες νομικές μεταρρυθμίσεις, οι νόμοι των Εμιράτων συνεχίζουν να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, ιδιαίτερα σε τομείς όπως το οικογενειακό δίκαιο και η ενδοοικογενειακή βία, αφήνοντας πολλές χωρίς επαρκή νομική προστασία, ανέφερε το Human Rights Watch το 2021.

Παρά αυτά τα ζητήματα, παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός για τουρίστες και μετανάστες, που προσελκύονται από τον πολυτελή τρόπο ζωής, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και την έλλειψη φόρων. Η παγκόσμια απήχηση της πόλης συνεχίζει να αυξάνεται, παρόλο που οι επικρίσεις για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!