Κίνα: Γυναίκα με δύο μήτρες γέννησε δίδυμα – Ένα από κάθε μήτρα

24

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η νέα μητέρα γεννήθηκε με δύο τραχήλους και δύο μήτρες, πράγμα το οποίο απαντάται σε περίπου 1 στις 2.000 γυναίκες.

Μια γυναίκα με τη σπάνια πάθηση των δύο μητρών γέννησε δίδυμα, ένα από κάθε μήτρα, τον περασμένο μήνα σε νοσοκομείο της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με αξιωματούχους του τομέα της υγείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με το CNN, η μητέρα, που αναγνωρίστηκε μόνο με το επώνυμό της Li, υποδέχθηκε ένα αγόρι και ένα κορίτσι με καισαρική τομή, ανακοίνωσε το Λαϊκό Νοσοκομείο Xi’an στην επαρχία Shaanxi, κάνοντας λόγο για ένα περιστατικό «ένα στο εκατομμύριο».
«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συλληφθούν δίδυμα με φυσικό τρόπο σε κάθε κοιλότητα της μήτρας και ακόμη πιο σπάνιο να κυοφορηθούν μέχρι τέλους», ανέφερε το νοσοκομείο στον επίσημο λογαριασμό του στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo που μοιάζει με το X στις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η νέα μητέρα γεννήθηκε με δύο τραχήλους και δύο μήτρες, μια κατάσταση που ονομάζεται δίδελφυς μήτρα και απαντάται σε περίπου 1 στις 2.000 γυναίκες.

Η ιστορία της καθήλωσε τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε θέμα αιχμής, με περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές τις τελευταίες ημέρες, με πολλούς χρήστες να μοιράζονται μηνύματα δέους.

«Αυτό είναι θαύμα!» έγραψε ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος είπε: “Πόσο τυχερή είναι!”. Κάποιοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μητέρα, ενώ ένας χρήστης έγραψε «αυτό πρέπει να ήταν δύσκολο και επικίνδυνο για εκείνη!».

Η ιστορία της Li φάνηκε να δείχνει μια ευτυχή κατάληξη αφού αντιμετώπισε τέτοιες συνθήκες, με το νοσοκομείο να αποκαλύπτει ότι είχε αποβάλει μια προηγούμενη εγκυμοσύνη.

Αλλά τον Ιανουάριο, η Li έμεινε ξανά έγκυος και ανακάλυψε κατά τη διάρκεια ενός πρώιμου υπερηχογραφήματος ότι δεν περίμενε μόνο ένα παιδί αλλά δίδυμα – ένα σε κάθε μήτρα.

Μετά από «στενή και αυστηρή» ιατρική παρακολούθηση, γέννησε «με επιτυχία» ένα αγόρι βάρους 3.7 κιλά και ένα κορίτσι βάρους 3.1 κιλά , όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!