Γαλλία: Επιτέλους ευρέθη η “Χρυσή Κουκουβάγια” μετά από 31 χρόνια

87
Το μακροβιότερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο φαίνεται ότι έφτασε στο τέλος του.
Το μακροβιότερο κυνήγι θησαυρού στον κόσμο φαίνεται ότι έφτασε στο τέλος του καθώς ένα θαμμένο αγαλματίδιο μιας χρυσής κουκουβάγιας ανακαλύφθηκε επιτέλους στη Γαλλία επιτέλους μετά από 31 ολόκληρα χρόνια αναζήτησής του!
«Επιβεβαιώνουμε ότι το αντίγραφο της χρυσής κουκουβάγιας ξεθάφτηκε χθες το βράδυ και ταυτόχρονα έχει σταλεί ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό σύστημα επαλήθευσης», αναφέρεται σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτης στην επίσημη γραμμή συνομιλίας του κυνηγιού
«Επομένως, δεν έχει πλέον κανέναν νόημα να ταξιδεύετε για να σκάψετε σε οποιοδήποτε μέρος πιστεύετε ότι μπορεί να βρίσκεται η κρύπτη».
Το μήνυμα αναρτήθηκε από τον Michel Becker, συνδιοργανωτή του κυνηγιού της Chouette d’Or (χρυσής κουκουβάγιας) μαζί με τον αποθανόντα Max Valentin, o οποίος μάλιστα φιλοτέχνησε το θαμμένο αγαλματίδιο το 1993.
Δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία ή τον άνθρωπο που εντόπισε το αγαλματίδιο και θα λάβει ως έπαθλο το αυθεντικό άγαλμα αξίας 150.000 ευρώ (1 εκατ. φράγκα). Πάνω από 200.000 άτομα αναζητούσαν το αγαλματίδιο
Οι 11 γρίφοι στα ίχνη της Χρυσής Κουκουβάγιας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στο κυνήγι, το οποίο μάλιστα «γέννησε» μια τεράστια δευτερογενή βιβλιογραφία σε μορφή βιβλίων, φυλλαδίων και ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο.
Το κυνήγι υης Χρυσής Κουκουβάγιας ξεκίνησε στις 15 Μαΐου 1993 και έκτοτε χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να λύσουν τους 11 γρίφους που περιεχόνται στο πρώτο βιβλίο του Max Valentin (Στα ίχνη της Χρυσής Κουκουβάγιας) προκειμένου να βρουν που ήταν θαμμένο ένα χάλκινο αγαλματίδιο του ζώου. Όταν εκείνος πέθανε το 2009, ο Becker ανέλαβε εξ′ ολοκλήρου την επιχείρηση.
Ο μεγάλος νικητής που βρήκε την χάλκινη ρέπλικα του αγαλματιδίου θα την ανταλλάξει πλέον με το μεγάλο βραβείο: Το αυθεντικό αγαλματίδιο της κουκουβάγιας κατασκευασμένο κυρίως από ασήμι με επιχρυσωμένα τα απλωμένα φτερά της και μια χρυσή μάσκα εμπλουτισμένη με μικρά ρουμπίνια και μικρά διαμάντια. Το άνοιγμα των φτερών έχει μήκος περίπου 50 εκατοστά και το άγαλμα ζυγίζει περίπου 10 κιλά.
Το Rocher de Dabo, στη Μοσέλ, αποτελούσε εδώ και καιρό αγαπημένο το μονοπάτι για αυτό το κυνήγι θησαυρού, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Républicain Lorrain .
Το χρυσό άγαλμα της κουκουβάγιας εκτέθηκε τον Απρίλιο του 2023 στο Rochefort (Charente-Maritime). Τον Ιούνιο του 2024, το γαλλικό κανάλι Canal+ μετέδωσε ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με αυτή τη μακρά αναζήτηση.

Ο κόσμος των chouetteurs -όπως αποκαλούνται οι κυνηγοί θησαυρών- ήταν σε αναστάτωση το πρωί της Πέμπτης καθώς διαδόθηκε η είδηση ότι βρέθηκε η κουκουβάγια
«Επιτέλους – ευρέθη!» αναφέρει μια ανάρτηση στη γραμμή συνομιλίας του κυνηγιού στο φόρουμ Discord.
«Δεν πίστευα ότι θα ζούσα για να δω αυτή τη μέρα», γράφει μια άλλη.
«Περιέργως, είμαι ανακουφισμένος. Θέλω απεγνωσμένα να μάθω τώρα τις λύσεις για να δω αν ήμουν στο σωστό δρόμο», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης.

Ορισμένοι κυνηγοί παρέμειναν επιφυλακτικοί, φοβούμενοι ότι η κρύπτη μπορεί να ανακαλύφθηκε με ανιχνευτή μετάλλων. Σύμφωνα με τους κανόνες, ο ευρετής πρέπει να αποδείξει ότι έλυσε σωστά τα αινίγματα και ότι δεν… έπεσε τυχαία πάνω στην κουκουβάγια.
Το κυνήγι της κουκουβάγιας αμαυρώθηκε πάντως από νομικές διαμάχες για μερικά χρόνια μετά το θάνατο του Valentin το 2009 καθώς δεν αποδέχθηκαν όλοι οι αναζητητές της κουκουβάγιας τον κεντρικό ρόλου του Becker.
Μάλιστα, ο ίδιος ο Becker αρχικά δεν γνώριζε που ήταν θαμμένη η κουκουβάγια. Η απάντηση βρισκόταν σε έναν σφραγισμένο φάκελο στην κατοχή της οικογένειας του Valentin.
Το 2017, ο Michel Becker αναγνωρίστηκε από τα δικαστήρια ως «ιδιοκτήτης του έργου, έως ότου κάποιος προσέλθει με το αντίγραφο». Αυτό έχει πλέον γίνει.
Αφού ξεπεράστηκαν οι νομικές δυσκολίες, ο Becker έμαθε τη λύση του αινίγματος και ταξίδεψε στο σημείο για να εξακριβώσει ότι η κουκουβάγια βρισκόταν ακόμη εκεί.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!