Ινδία: Δικαστήριο δικαίωσε εισακτέο σε κολέγιο που έχασε την εγγραφή για μερικά δευτερόλεπτα

41

Μάχη με το χρονόμετρο για να πληρώσει το ποσό έδινε ο Ατούλ Κουμάρ πριν τον προδώσει μια «παγωμένη ιστοσελίδα»

Από τον ενθουσιασμό για την εισαγωγή του σε ένα δύσκολο τεχνικό κολέγιο στην απογοήτευση γιατί έμεινε έξω από αυτό, πέρασε μέσα σε λίγες ημέρες ο Ατούλ Κουμάρ.

Ο 18χρονος Ινδός έμαθε τον Ιούνιο ότι είχε εισαχθεί στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Ντανμπάντ.

Το επόμενο βήμα ήταν να πληρώσει 17.500 ρουπίες (188 ευρώ) μέσω Διαδικτύου για να επιβεβαιώσει την εισαγωγή του.

Το ποσό ήταν πολύ μεγάλο για τη φτωχή οικογένεια του Κουμπάρ από το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές.

Ο πατέρας του νεαρού, που βγάζει 450 ρουπίες την ημέρα (περίπου 5 ευρώ), κατάφερε να δανειστεί τα χρήματα, αλλά ο Ατούλ έχασε την προθεσμία για την ηλεκτρονική καταβολή για λίγα δευτερόλεπτα.

Η ιστορία συγκίνησε τους Ινδούς και γιατί η οικογένεια του νεαρού ανήκει στην κάστα Νταλίτ, η οποία είναι περιθωριοποιημένη και φτωχή. Ο πατέρας του Ατούλ λέει ότι τίποτα δεν βάζει την εκπαίδευση των παιδιών του: στο παρελθόν είχε πουλήσει το σπίτι του για τις σπουδές τους μεγαλύτερου γιου του.

Αρχικά είχε ζητήσει χρήματα από τοκογλύφο, αλλά αυτός έκανε πίσω μόλις δυο ώρες πριν από την προθεσμία. Μετά ζήτησε χρήματα από φίλους του και συγκέντρωσε 14.000 ρουπίες, ενώ τις υπόλοιπες 3.500, από τις οικονομίες του.

Με τον χρόνο να τρέχει πριν από τη λήξη της προθεσμίας, ο Ατούλ προσπάθησε να πληρώσει μέσω Διαδικτύου, αλλά η ιστοσελίδα «πάγωσε» δευτερόλεπτα πριν λήξει η προθεσμία.

Η οικογένεια δεν το έβαλε κάτω και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, γράφει το BBC.

Η σχολή υποστήριξε ότι ο Ατούλ είχε μπει στο σύστημα ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας (και όχι την τελευταία στιγμή) και ότι είχε λάβει πολλές ειδοποιήσεις με SMS για το πότε λήγει η προθεσμία. Ωστόσο το Δικαστήριο παρατήρησε ότι ο νεαρός δεν είχε λόγο να μην πληρώσει αν μπορούσε να το πράξει και διέταξε τη σχολή να τον κάνει δεκτό.

Τα IIT προσελκύει περισσότερους από ένα εκατομμύριο υποψηφίους για σχεδόν 18.000 θέσεις σε 23 κολέγια που βρίσκονται σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!