Αυτή η γυναίκα έχει την ασθένεια των «βρικολάκων»! Ποιο τρόφιμο μπορεί να τη σκοτώσει

28

Έχει την ίδια πάθηση με τον Κόμη Δράκουλα

Μια γυναίκα από τις ΗΠΑ έχει την ασθένεια των «βρικολάκων». Έχει αλλεργία στο σκόρδο. Εάν το καταναλώσει, σφαδάζει από πόνο και μπορεί να πεθάνει, όπως και τα μυθικά αιμοβόρα πλάσματα.

Η 32χρονη Phoenix Nightingale πάσχει από την λεγόμενη «οξεία διαλείπουσα πορφυρία», μια πολύ σπάνια μεταβολική διαταραχή που προκαλεί συμπτώματα όπως πόνο, ημικρανίες, δυσκοιλιότητα και εμετό για μέρες.

Έχει αλλεργία στο θείο 
Δυστυχώς για τη γυναίκα από τη Μινεσότα, η κατάστασή της πυροδοτείται από μια αλλεργία στο θείο, το οποίο βρίσκεται στο σκόρδο και θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε μια «θανατηφόρα κρίση» αν φάει πολύ.

«Οι άνθρωποι την αποκαλούν ασθένεια των βαμπίρ», αναφέρει η ίδια στο Jam Press.

Ο πραγματικός κόμης Δράκουλας, φημολογείται πως  έπασχε από τη διαταραχή αυτή, η οποία ενέπνευσε το μύθο των βρικολάκων που μισούν το σκόρδο και αποστρέφονται το φως του ήλιου.

Η μητέρα δύο παιδιών είναι αναγκασμένη να αποφεύγει κάθε τροφή που περιέχει θείο, καθώς η κατανάλωσή του σε «μεγάλες ποσότητες ή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να αποβεί μοιραία».

Τα συμπτώματα, πρόσθεσε, μπορεί να «εμφανιστούν από το πουθενά» ή να εμφανίζονται για εβδομάδες.

«Αποφεύγω πολλά τρόφιμα»
«Είμαι πολύ προσεκτική με το τι βάζω στο σώμα μου. Αποφεύγω πολλά τρόφιμα. Επιμένω στα τρόφιμα που ξέρω ότι είναι ασφαλή», σημειώνει η 32χρονη.

 

Όπως λέει επίσης «δεν έχω φάει σκόρδο από τότε που διαγνώστηκα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φάω σκορδόψωμο. Θα μπορούσε να μου προκαλέσει κρίση».

 

Η Nightingale δήλωσε ότι βίωσε πάνω από 480 κρίσεις κατά τη διάρκεια της ζωής της, καθώς έψαχνε τις απαντήσεις της, περιμένοντας απεγνωσμένα μια διάγνωση που ήρθε μόλις πέρυσι.

«Ο πόνος είναι χειρότερος από τοκετό»
Ο πόνος, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με συνταγογραφούμενα φάρμακα, επιμένοντας ότι είναι χειρότερος και από τον τοκετό: «Είχα μια κρίση όπου δεν πήγα στο νοσοκομείο και κράτησε 40 ώρες. Ήταν ασταμάτητος εμετός, έχανα τις αισθήσεις μου, ούρλιαζα και έκλαιγα», είπε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!