Χουάν Κάρλος: O γιος της πρώην ερωμένης του αποκαλύπτει – «Αναγκάστηκα στα 13 μου να τους δω να κάνουν σεξ»

62

Την ώρα που η μητέρα του ερωτοτροπούσε με τον Ισπανό βασιλιά, ο Ανχέλ Κρίστο ήταν κρυμμένος με μια κάμερα στο χέρι – Σήμερα χαρακτηρίζει όσα έζησε ως «παιδική κακοποίηση»

Η ημέρα που είδε τον βασιλιά της Ισπανίας να κάνει σεξ με τη μητέρα του είναι μια ανάμνηση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του Ανχέλ Κρίστο. Η Μπάρμπαρα Ρέι έφτιαξε μια παέγια, την οποία σέρβιρε στον παντρεμένο, γαλαζοαίματο εραστή της στη βεράντα του οικογενειακού της σπιτιού, προτού το ζευγάρι αρχίσει να ερωτοτροπεί στην πισίνα.

Η διασκέδαση συνεχίστηκε στην κρεβατοκάμαρα, όπου η κυρία Ρέι και ο Ισπανός μονάρχης αναζωπύρωσαν ένα ειδύλλιο που είχε ξεκινήσει σχεδόν 20 χρόνια νωρίτερα.

Ωστόσο, ενώ ο Χουάν Κάρλος απολάμβανε μία ακόμα εξωσυζυγική σχέση πίσω από την πλάτη της συζύγου του, της βασίλισσας Σοφίας, η ερωμένη του είχε κάτι άλλο κατά νου: ένα σχέδιο που θα της απέφερε εκατομμύρια, αλλά θα τραυμάτιζε βαθιά την ψυχή του έφηβου γιου της.

Προτού φτάσει ο Ισπανός βασιλιάς στο σπίτι τους εκείνο το ηλιόλουστο απόγευμα του 1994, ο Κρίστο, μόλις 13 ετών τότε, είχε πάει να κρυφτεί πίσω από τον φράχτη του κήπου του γείτονά τους. Η αποστολή που του είχε δοθεί από τη μητέρα του ήταν να απαθανατίσει τις προσωπικές της στιγμές με τον Χουάν Κάρλος, χρησιμοποιωντας μία κάμερα Canon EOS 700.

Η Telegraph δημοσιεύει σήμερα ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες, επισημαίνοντας ότι ο Κρίστο αναγκάστηκε στη συνέχεια να φτιάξει αντίγραφα από «άκρως ακατάλληλο» βίντεο που έδειχνε τον τότε βασιλιά της Ισπανίας να κάνει σεξ με την ηθοποιό και τηλεπαρουσιάστρια Μπάρμπαρα Ρέι στο κρεβάτι της.

Το υλικό αυτό είχε καταγραφεί από κρυφή κάμερα που είχε εγκαταστήσει η ίδια η μητέρα του, θέλοντας να έχει άφθονο υλικό στα χέρια της με τα οποία θα μπορούσε να εκβιάσει τον εραστή της και να εξασφαλίσει το μέλλον της.

Εκείνη την εποχή, το έφηβο αγόρι αισθανόταν εξαιρετικά άβολα που συμμετείχε στο σχέδιο εκβιασμού της μητέρας του και, οπως αποδείχτηκε αργότερα, τα ένστικτά του ήταν σωστά.

«Ήμουν μόλις 13 ετών, αλλά ήξερα να χειρίζομαι καλά τη φωτογραφική μηχανή», λέει ο 43χρονος σήμερα άνδρας σε συνέντευξή του στην Telegraph. «Η μητέρα μου μου είπε “τι κρίμα που είσαι πολύ μικρός για να με βοηθήσεις σε αυτό… Δεν μπορείς να το κάνεις, έτσι;”».

Ο Κρίστο εξηγεί ότι γνώριζε πως αυτό που του ζητούσε η μητέρα του να κάνει ήταν λάθος, αλλά η επιθυμία του να τη βοηθήσει να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα τελικά τον έπεισε. Σήμερα, που πλέον έχει διακόψει κάθε σχέση με τη γυναίκα που τον έφερε στη ζωή, πιστεύει ότι αυτό που έζησε τότε ήταν μια μορφή παιδικής κακοποίησης. «Μου το ζητούσε και μου το ξαναζητούσε μέχρι που είπα “ναι, θα το κάνω”. Με χειραγώγησε», λέει χαρακτηριστικα.

Εκτός όμως από τον γιο της, η κυρία Ρέι φέρεται να χειραγώγησε και το ισπανικό κράτος, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, αφού χρησιμοποίησε το υλικό των ερωτικών της περιπτύξεων με τον βασιλιά ως μοχλό πίεσης για να εξασφαλίσει ένα ποσό που αγγίζει τα 3 εκατ. λίρες (3,5 εκατ. ευρώ).

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας φέρονται να πλήρωσαν αυτό το ποσό στην Ρέι για να εξαγοράσουν τη σιωπή της, προκειμένου να αποφευχθεί το σκάνδαλο για τη βασιλική οικογένεια.

Η παράνομη σχέση ωστόσο επανήλθε στο προσκήνιο τον περασμένο μήνα, όταν ο Άνχελ Κρίστο πούλησε μερικές από τις φωτογραφίες στο ολλανδικό περιοδικό Privé, για «ένα πολύ μικρό ποσό», όπως λέει ο ίδιος.

Τώρα, 30 χρόνια μετά την καταγραφή του υλικού και 10 χρόνια μετά την παραίτηση του Χουάν Κάρλος από τον θρόνο, ο Κρίστο αποφάσισε να διηγηθεί την ιστορία του, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος, ως ανήλικος τότε, είχε πέσει θύμα πλεκτάνης.

Ο Χουάν Κάρλος, 86 ετών σήμερα, έχει αρνηθεί επανειλημμένα να σχολιάσει τη φημολογούμενη σχέση του με την Μπάρμπαρα Ρέι, όπως και τα δημοσιεύματα για άλλες παράνομες σχέσεις του που έχουν γραφτεί μέσα στα χρόνια.

Αν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί τη δεκαετία του 1990, θα είχαν προκαλέσει σοκ στη χώρα, καθώς ο Χουάν Κάρλος ήταν το σύμβολο της νέας, σύγχρονης Ισπανίας που αναδύθηκε μετά το τέλος της δικτατορίας του Φρανθίσκο Φράνκο.

Σε ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες με την ερωμένη του, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από το OK Diario, ο Χουάν Κάρλος περιέγραφε τον γάμο του με τη βασίλισσα Σοφία ως μια συμβίωση «χωρίς αγάπη» μετά τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού, του σημερινού βασιλιά Φελίπε, το 1968.

«Δεν έχουμε οικογενειακή ζωή», ακούγεται να λέει ο Χουάν Κάρλος στην Ρέι σε τηλεφωνική συνομιλία τους στα μέσα της δεκαετίας του 1990, εξηγώντας πως το βασιλικό ζευγάρι ζούσε σε ξεχωριστά διαμερίσματα στο παλάτι Θαρθουέλα στη Μαδρίτη. «Μεταξύ μας, και ξέρω ότι είναι εγωιστικό, αυτή η κατάσταση με βολεύει γιατί η βασίλισσα κάνει τη δουλειά της στην εντέλεια. Επιπλέον, ανέχεται την κατάσταση και δεν το σκάει με άλλον άνδρα», προσθέτει στην ηχητική καταγραφή ο Χουάν Κάρλος.

Σε ηχογραφημένες συνομιλίες που εξασφάλισε η Telegraph, η Ρέι ακούγεται να λέει σε μια φίλη της ότι ο βασιλιάς την προσέγγισε λίγο μετά την ανάληψη του θρόνου το 1975. «Ήμουν μαζί του τέσσερα και κάτι χρόνια πριν παντρευτώ. Και ξανά μετά τον χωρισμό μου το 1989. Είχαμε πάντα μια τηλεφωνική σχέση και συναντιόμασταν περιστασιακά όσο ήμουν παντρεμένη», ακούγεται να αναφέρει η ηθοποιός και παρουσιάστρια στο ηχητικό ντοκουμέντο.

Το 1980, η Ρέι παντρεύτηκε τον Άνχελ Κρίστο, έναν θηριοδαμαστή, και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον Άνχελ Τζούνιορ και τη Σοφία. Η Ρέι έχει μιλήσει δημόσια για την κακοποίηση που βίωνε κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Κρίστο. Μετά το επεισοδιακό διαζύγιό τους, η γυναίκα βρέθηκε σε δύσκολη οικονομική θέση, την οποία επιδείνωσε ο εθισμός της με τον τζόγο.

Ο γιος της λέει σήμερα στην βρετανική εφημερίδα: «Συζητούσαμε πολύ, καθώς εγώ ήμουν πλέον ο άνδρας του σπιτιού. Μου έλεγε ότι ο Χουάν Κάρλος ήταν κακός άνθρωπος, ότι τη μεταχειριζόταν άσχημα». Η λύση που είχε σκεφτεί, σύμφωνα με τον Κρίστο, ήταν να εκβιάσει το ισπανικό κράτος για να αποκτήσει ξανά χρήματα και την επιτυχία, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ως μυστικό της φωτογράφο.

Η Ρέι, 74 ετών σήμερα, δεν έχει μιλήσει ποτέ ανοιχτά για τη σχέση της με τον Χουάν Κάρλος, αν και αναφέρεται συχνά σε έναν «υψηλό αξιωματούχο του κράτους». Η Telegraph ρώτησε την Ρέι για τους ισχυρισμούς του γιου της σχετικά με τις φωτογραφίες και το υπόλοιπο καταγεγραμμένο υλικό που αφορά τον πρώην βασιλιά, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014 και μετακόμισε στο Αμπού Ντάμπι, μετά από μια σειρά οικονομικών σκανδάλων και έντονης φημολογίας για την ερωτική του ζωή. Τον Μάρτιο του 2020, του αφαιρέθηκε το ετήσιο επίδομα των 200.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του βασιλικού οίκου από τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, εξαιτίας δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν σε οικονομικό σκάνδαλο.

Η πτώση του Χουάν Κάρλος ξεκίνησε όταν τραυματίστηκε σε σαφάρι ελεφάντων το 2012, μαζί με μια άλλη ερωμένη του, Κορίνα τσου Σάιν-Βιτγκενστάιν.

Μετά το ατύχημα, ο Χουάν Κάρλος μεταφέρθηκε στην Ισπανία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο του, όμως η παρουσία της Γερμανίδας επιχειρηματία στην εκδρομή διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!