Δεκατετράχρονος στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη σκότωσε με μαχαίρι αστυνομικό μέσα σε αστυνομικό τμήμα

25
Ένας δεύτερος νοσηλεύεται
Δεκατετράχρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αστυνομικό και τραυμάτισε άλλον έναν χθες Πέμπτη το βράδυ μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη βορειοδυτική Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Ο δράστης μπήκε σε αστυνομικό τμήμα στην Μπόσανκα Κρούπα, 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σαράγεβο, κι επιτέθηκε στους αστυνομικούς με μαχαίρι, δήλωσε στον Τύπο ο υπουργός Εσωτερικών της κροατοβοσνιακής οντότητας της χώρας, ο Ράμο Ίσακ.

«Ένας αστυνομικός είναι νεκρός, δεύτερος νοσηλεύεται», πρόσθεσε ο κ. Ίσακ, συμπληρώνοντας ότι το επίπεδο ασφαλείας αυξήθηκε στα αστυνομικά τμήματα της οντότητας.
Ο τραυματίας αστυνομικός διακομίστηκε και νοσηλεύεται στην κοντινή πόλη Μπίχατς και η κατάστασή του είναι σοβαρή, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Άντναν Μπεγκάνοβιτς, στη βοσνιακή δημόσια τηλεόραση BHRT.
Ο δράστης, γεννημένος το 2009, συνελήφθη, κατά την ίδια πηγή, που διευκρίνισε πως διενεργείται πλέον έρευνα για να εξακριβωθούν τα κίνητρα της επίθεσης, τα οποία παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

«Είναι μεγάλη η θλίψη. Αυτό που μας κατέπληξε είναι πως πρόκειται για ανήλικο 14 ετών, που τόλμησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς μέσα σε αστυνομικό τμήμα. Αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινωνία μας», είπε στον Τύπο ο επικεφαλής της αστυνομίας του καντονιού Άντναν Χαμπίμπια.

Ο δήμαρχος στην Μπόσανκα Κρούπα, μικρή πόλη 11.000 κατοίκων, ο Άρμιν Χαλίτοβιτς, δήλωσε «σοκαρισμένος».

«Είμαστε ειρηνική και ανεκτική πόλη. Αυτό που έγινε μας έχει σοκάρει όλους. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θεσμοί θα εξακριβώσουν τα κίνητρα αυτής της πράξης», είπε.

Τον Ιούνιο του 2023, έφηβος 13 ετών τραυμάτισε σοβαρά με όπλο εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο στη Λούκαβατς (βορειοανατολικά).

Το επεισόδιο αυτό είχε καταγραφεί έναν μήνα μετά τη δολοφονία από δεκατριάχρονο μαθητή εννέα συμμαθητών του και φύλακα μέσα σε σχολείο στο Βελιγράδι, στη γειτονική Σερβία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!