Καφές για μεγάλα πορτοφόλια: 330 ευρώ για μία κούπα στην Σκωτία

50

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης υπόσχεται ότι ο καφές δεν θα είναι πικρός.

Ένα αγρόκτημα στην Σκωτία προσφέρει στους καταναλωτές αυτό που αποκαλείται ως ο ακριβότερος καφές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μία κούπα διπλού εσπρέσσο με μία στρώση βρασμένου γάλατος στοιχίζει 330 ευρώ.
Το ακριβό ρόφημα παρέχει ειδικά προνόμια και μετοχές σε όσους το καταναλώσουν. Στόχος της επιχείρησης είναι να επεκτείνει την βιωσιμότητα και να μεγαλώσει η παραγωγή σε γάλα. Επενδυτές που αγοράζουν 34 μετοχές στο αγρόκτημα, λαμβάνουν μια πιστοποίηση και μπορούν να την εξαργυρώσουν σε 1 από τις 13 συνεργαζόμενες καφετέριες που αγοράζουν γάλα από το αγρόκτημα.

«Αυτός ο καφές κοστίζει περίπου 80 φορές την τιμή ενός μέσου ροφήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από ένα αγαπημένο ρόφημα», ανέφερε ο Bryce Cunningham, ιδιοκτήτης του αγροκτήματος. «Ξέρουμε ότι ακούγεται τρελό, αλλά αν το αναλύσουμε είναι μία καλή συμφωνία», πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης.

Πριν ξεκινήσει την προώθηση του καφέ, ο Cunningham είχε συγκεντρώσει ήδη περισσότερο από το 1/3 των 360.000 ευρώ που ζητούσε από τους μικρούς επενδυτές, στην προσπάθειά του να πάρει δάνειο ύψους 1 εκατομμυρίων ευρώ. Το δάνειο θα τον βοηθήσει να διπλασιάσει τις δραστηριότητες της επιχείρησης και να επεκταθεί εκτός Σκωτίας.

Mossgiel Organic Dairy via AP

Οι μέτοχοι λαμβάνουν μεταξύ άλλων και άλλες ανταμοιβές, όπως περιηγήσεις στο αγρόκτημα, εκπτώσεις και προσκλήσεις σε ξεχωριστά events. Παρόλα αυτά, στους επενδυτές αναφέρεται ρητά ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χάσουν κάποια ή όλα τα χρήματα που επενδύουν. Όλα εκτός από τον καφέ για την ακρίβεια.

Ο Cunningham, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 2014, καθώς πέθανε τόσο ο πατέρας του, όσο και ο παππούς του. Η πτώση στις τιμές στο γάλα εκείνης της χρονιάς, μαζί με μερικά ακόμα προβλήματα, τον ανάγκασαν να πουλήσει τα περισσότερα από τα ζώα που είχε στο αγρόκτημα και να μετατρέψει την εταιρεία σε βιολογικό αγρόκτημα.

Πλέον, ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος χρησιμοποιεί μία νέα διαδικασία παρασκευής στο γάλα, αντί να το παστεριώνει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αυτό είναι που δίνει την κρεμώδη υφή στο γάλα, χωρίς κινδύνους για την υγεία.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!