Η νεαρή γυναίκα άρχισε να νιώθει έντονους πόνους στην κοιλιά την άνοιξη του 2023, κυρίως μετά την κατανάλωση πικάντικων φαγητών.
Μία νεαρή γυναίκα, που υποβλήθηκε σε οκταπλή αφαίρεση οργάνων μετά τη διάγνωση σπάνιου καρκίνου, κατάφερε να επιστρέψει στην εργασία της σε λιγότερο από 1,5 χρόνο από τη διάγνωση.
Η 39χρονη Faye Louise από το Horsham του δυτικού Σάσεξ, όταν διαγνώστηκε τον Αύγουστο του 2023 με καρκίνο στη σκωληκοειδή απόφυση, ξεκίνησε να προγραμματίζει την κηδεία της. Ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα, οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι είχε ξεπεράσει τον καρκίνο.
Μετά την ανάρρωσή της, η Faye επιστρέφει στη δουλειά της στο αεροδρόμιο του Gatwick, όπου εργάζεται ως προσωπικό εδάφους. «Η δουλειά μου είναι απαιτητική, αλλά μου αρέσει πολύ. Νιώθω ευτυχισμένη που επέστρεψα», δήλωσε σε συνέντευξή της στο BBC.
Η νεαρή γυναίκα άρχισε να νιώθει έντονους πόνους στην κοιλιά την άνοιξη του 2023, κυρίως μετά την κατανάλωση πικάντικων φαγητών. Αρχικά, θεώρησε ότι ήταν κάτι που σχετίζεται με την περίοδό της, αλλά τελικά ένα υπερηχογράφημα έδειξε ότι είχε μία κύστη 17 εκατοστών στην ωοθήκη της, αναφέρει το BBC.
Η κύστη προκαλούσε πόνο και φούσκωμα, ενώ οι γιατροί ανίχνευσαν και αυξημένα επίπεδα ενός δείκτη καρκίνου (CA125), που αρχικά θεωρήθηκε ότι προερχόταν από την κύστη. Ωστόσο, μια αξονική τομογραφία αποκάλυψε φλεγμονή στην περιοχή της σκωληκοειδούς απόφυσης, και ο γυναικολόγος της υπέθεσε ότι πιθανώς είχε ενδομητρίωση.
Η συνδυασμένη επέμβαση που ακολούθησε για την αφαίρεση της κύστης και τη διάγνωση της σκωληκοειδίτιδας, αποκάλυψε ότι η φλεγμονή ήταν αποτέλεσμα ενός σπάνιου καρκίνου, του ψευδομύξωμα περιτοναίου, που επηρεάζει κυρίως γυναίκες και είναι εξαιρετικά σπάνιο. Οι γιατροί σύστησαν πλήρη κυτταρομειωτική χειρουργική επέμβαση και υπερθερμική ενδοπεριτοναϊκή χημειοθεραπεία (HIPEC), προκειμένου να καταπολεμήσουν τον καρκίνο.
Η επέμβαση, που διήρκεσε 11 ώρες και πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2023, περιλάμβανε την αφαίρεση αρκετών οργάνων: του σπλήνα, της χοληδόχου κύστης, της σκωληκοειδούς απόφυσης, της μήτρας, των ωοθηκών, των σαλπίγγων, του αφαλού, του μείζονα και ελάσσονος επιπλούν, καθώς και τμήματος του ήπατος. Ακολούθησε χημειοθεραπεία για να καταστραφούν τυχόν καρκινικά κύτταρα που ενδέχεται να είχαν μείνει.