Η εταιρεία Juraflore κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο φοντί τυριού στον κόσμο, το οποίο παρασκευάστηκε στο Fort des Rousses, στο χωριό Les Rousses στη Γαλλία.
Για την παρασκευή του, χρησιμοποιήθηκε ένα τεράστιο χάλκινο καζάνι, το οποίο γέμισαν με 40 κυλίνδρους τυριού comté, διαφορετικής ωρίμανσης (9, 15 και 21 μήνες). Στη συνέχεια, προστέθηκαν λευκά κρασιά, δύο κιλά σκόρδο, 1,5 κιλό λευκό πιπέρι και περίπου 54 κιλά άμυλο καλαμποκιού.
Οι σεφ της εταιρείας χρησιμοποίησαν έναν ειδικό επεξεργαστή τροφίμων για να αναμείξουν τα υλικά και να πετύχουν μια ομαλή υφή.
Το τελικό φοντί ζύγιζε 2.177 κιλά, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 2.038 κιλών. Ένας εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο φοντί τυριού.