Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας σήμερα επικρατώντας της Μαρίν Λεπέν.

Άνετη ήταν η νίκη του 39χρονου πολιτικού, με ποσοστό γύρω στο 65%, έναντι 35% της αντιπάλου του Μαρίν Λε Πεν, όπως προβλέπουν οι πρώτες εξαγωγές του εκλογικού αποτελέσματος στη Γαλλία, που δημοσιεύτηκαν από μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων.Οι εξαγωγές του αποτελέσματος βασίζονται σε πραγματικές ψήφους από εκλογικά κέντρα ολόκληρης της Γαλλίας, αφού όλες οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Το ποσοστό αποχής εκτιμάται από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων μεταξύ 25,3% και 27% του εκλογικού σώματος. Στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, η αποχή ανήλθε σε 22,23% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Τα λευκά και άκυρα προσεγγίζουν το 9% των ψηφοφόρων, ένα ρεκόρ για μια εκλογική αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο.

Σύμφωνα με το Ifop-Fiducial για λογαριασμό των Cnews, Sud Radio και Paris Match, ο Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 65,5% και η Μαρίν Λεπέν 34,5%.

Σύμφωνα με το Elabe για το BFMTV και RMC, ο 39χρονος πολιτικός εξασφαλίζει ποσοστό 65,9% και η Λεπέν 34,1%. Τα λευκά και άκυρα ανέρχονται σε 9%.

Σύμφωνα με το Harris Interactive για το M6, ο Εμανουέλ Μακρόν λαμβάνει 66,1% και η Λεπέν 33,9%. Τα λευκά και άκυρα ανέρχονται σε 8,9%.

Σύμφωνα με το Kantar Sofres Onepoint για το TF1, RTL, LCI, ο Μακρόν εξασφαλίζει 65,5% και η Λεπέν 34,5%. Στο 12% το ποσοστό των λευκών και άκυρων.

Σύμφωνα με το IPSOS-Sopra Steria για τα France Télévisions, Radio France, LCP/Public Sénat, France24, Le Point και Le Monde, το ποσοστό του Μακρόν ανέρχεται σε 65,5% και της Λεπέν 34,5%. Λευκά και άκυρα ανέρχονται σε 8,8%.

«Ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία μας αρχίζει σήμερα. Θέλω να είναι ένα κεφάλαιο ελπίδας και αναζωογονημένης αυτοπεποίθησης», ήταν η πρώτη μετεκλογική δήλωση του κ. Μακρόν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις