Όχημα έπεσε πάνω σε πεζούς στην Νέα Υόρκη-ένας νεκρός,δεκάδες τραυματίες

101

Ένα όχημα, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και στο αντίθετο ρεύμα, έπεσε πάνω στο πλήθος στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης, το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία της Νέας Υόρκης μιλούν για περίπου 20 τραυματίες (19 έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής), χωρίς να διευκρινίζουν την κατάσταση της υγείας τους, ενώ υπάρχει και ένας νεκρός, η 18χρονη Alyssa Elsman.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, χτυπώντας και περνώντας ακόμα και πάνω από τους πεζούς, ώσπου σταμάτησε στα προστατευτικά κολονάκια.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος  o 26χρονος Richard Rojas συνελήφθη και βρέθηκε υπό την επήρεια της ουσίας PCP, η οποία προκαλεί παραισθήσεις. Ο δράστης δήλωσε ότι άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι του κι ότι έκανε του το ”είπε ο Θεός να το κάνει.”

Οι αρχές προς το παρόν δεν μπορούν να εκτιμήσουν τον χαρακτήρα της επίθεσης, αν και αξιωματικοί που μίλησαν στα ΜΜΕ σε καθεστώς ανωνυμίας, ανέφεραν ότι εξετάζουν το περιστατικό σαν ατύχημα, καθώς ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου έχει ιστορικό συλλήψεων επειδή οδηγούσε μεθυσμένος.

«Μοιάζει με μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ωστόσο κλήθηκε ομάδα πυροτεχνουργών για να εξετάσει το όχημα και όπως ανακοινώθηκε στις έρευνες συμμετέχει και το FBI.

Επίσης, κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή έως ότου διαπιστωθούν οι συνθήκες του συμβάντος.Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι έχει αποκλείσει την περιοχή.

Στην περιοχή έσπευσαν ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κόμο και ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο, ενώ έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πλατεία Τάιμς είναι από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία στο Μανχάταν, με πολλούς τουρίστες και επισκέπτες, ενώ υπάρχει διαρκής αστυνομική παρουσία, και για τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Την ώρα του συμβάντος πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν έξω για το μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις