Η σαλάτα είναι αναπόσπαστο μέρος ενός γεύματος και το φυσιολογικό της κόστος δεν ξεπερνά τα 20 ευρώ.
Ωστόσο, η Florette Sea and Earth Salad θεωρείται η πιο ακριβή σαλάτα του κόσμου και το κόστος της είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Δημιουργήθηκε από τον σεφ Raymond Blanc στο Λονδίνο και χρειάστηκε έξι ολόκληρες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί. Ο συνδυασμός του χρόνου παρασκευής της και των ακριβών υλικών που περιέχει έστειλε στα ύψη την τιμή της.
Η σαλάτα περιέχει από χαβιάρι μπελούγκα και αστακό με ξίδι μπαλσάμικο 30 ετών μέχρι τριμμένη τρούφα, καβούρι Κορνουάλης και πατάτες στολισμένες με φύλλα χρυσού.
Η πραγματική πρόκληση, όμως, είναι τα 50 γραμμάρια από χαβιάρι Almas, από αυγά συγκεκριμένων ειδών οξύρρυγχου. Η τιμή της, λοιπόν, φτάνει τα 900 ευρώ για να την γευτεί κάποιος, αφού πρώτα κάνει την ειδική παραγγελία στο ξενοδοχείο.