Οι εργαζόμενοι στο Ντουμπάι με τη θερμοκρασία να αγγίζει πολλές φορές τους 50 Βαθμούς Κελσίου – έχουν ένα σοβαρό θέμα: να εξασφαλίσουν με κάποιον τρόπο την τροφή τους.
Στο Ντουμπάι, η εταιρεία υπηρεσιών «Exponent Technology Services» σχεδιάζει την παράδοση τροφίμων με την βοήθεια των drones. Οι δοκιμές της στέφθηκαν με επιτυχία.
Μεταφέροντας 900 μπιφτέκια σε μία μόνο ημέρα, η «Exponent Technology Services» είναι μία από τις πολλές εταιρείες που αναζητούν νέους τρόπους να ενσωματώσουν τα drones στην καθημερινότητα των Αράβων.
Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο CNN, η Ανίς Χαρμπ, γενική διευθύντρια του τμήματος «Deliveroo» στη Μέση Ανατολή εξηγεί:
“Σχετικά με την παράδοση τροφίμων,το Ντουμπάι βρίσκεται πολύ μπροστά.Η παράδοση τροφίμων είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής ενώ στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές είναι πολυτέλεια”.
«Η ζήτηση», όπως η ίδια επισημαίνει,«είναι τεράστια».
Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας για την έρευνα αγοράς KPMG του 2017 σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών εντός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το 60% των καταναλωτών χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για την παραγγελία τροφίμων. Το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ είναι μόλις 18%,όπως επισημαίνει έκθεση του Morgan Stanley του 2017.
“Οι καταναλωτές της Μέσης Ανατολής δαπανούν πάνω από το ένα τρίτο του εισοδήματός του στις μεταφορές και τα τρόφιμα, οπότε η παράδοση τροφίμων είναι μια πολύ φυσική εξέλιξη”, υποστηρίζει ο Ζαχ Φιλκενστάιν, αντιπρόεδρος της εταιρίας Careem Careem με διαθέτει στους πελάτες το «RoundMenu»,μια λίστα με εστιατόρια και μια πλατφόρμα παραγγελίας τροφίμων που λειτουργεί σε όλο τον αραβικό κόσμο.
Η Deliveroo εφαρμόζει επίσης στο Ντουμπάι και την ιδέα του “Deliveroo Editions”. Η εταιρεία συνεργάζεται με πολλά εστιατόρια πραγματοποιώντας μόνο παραδόσεις φαγητών και καταργώντας το παραδοσιακό μοντέλο εστιατορίου.