Μηνύματα φρίκης που έπιασε ο φωτογραφικός φακός

322

Το κλισέ λέει ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις και πουθενά δεν είναι πιο αληθές αυτό από αυτές τις φωτογραφίες. Κι αυτό επειδή απαθανατίζουν σοκαριστικές στιγμές φρίκης ή καταγράφουν εκφάνσεις του μεταφυσικού που δύσκολα πιστεύει κανείς.

Λειτουργώντας φυσικά ως ζοφερά ορόσημα τόσο της ευθραυστότητας της ζωής όσο και του απύθμενου βάθους της ανθρώπινης τραγωδίας…

Το φάντασμα της νοσοκόμας του σανατορίου

Το Σανατόριο του Λούισβιλ στο Κεντάκι άνοιξε τις πύλες του το 1910 για να στεγάσει τους φυματικούς της επιδημίας φυματίωσης που χτύπησε τις ΗΠΑ. Ήταν μάλιστα τέτοιος ο αριθμός των κρουσμάτων που μεταξύ 1924-1961 περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι άφησαν εκεί την τελευταία του πνοή. Το πιο ζοφερό χαρακτηριστικό του σανατορίου ήταν μια τεράστια τσουλήθρα, σε γωνία 45 μοιρών, μέσω της οποίας τα πτώματα απορρίπτονταν στους υπόγειους μαζικούς τάφους.

Το σανατόριο έκλεισε τελικά το 1961 και έκτοτε παραμένει εγκαταλειμμένο. Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε το 2005 και από τις έρευνες φαίνεται να πρόκειται για το πνεύμα μιας νοσοκόμας του σανατορίου ονόματι Μέρι Λι.

Σύμφωνα με τις πηγές, η άτυχη γυναίκα διατηρούσε παράνομη σχέση με γιατρό του ιδρύματος και όταν έμεινε έγκυος, καταντροπιασμένη από το γεγονός καθώς ήταν ανύπαντρη, κρεμάστηκε στο δωμάτιό της. Η εικόνα έπιασε το φάντασμά της την ώρα που βγαίνει από το δωμάτιο όπου απαγχονίστηκε, το 502…

Η φωτογραφία των τελειοφοίτων του Κολουμπάιν

Με μια πρώτη ματιά, η παραπάνω εικόνα είναι μια τυπική σχολική φωτογραφία. Κι όμως, μέσα στις χαμογελαστές παιδικές φατσούλες καραδοκεί ο τρόμος ο ίδιος! Κι αυτό γιατί η εικόνα προέρχεται από την τάξη των τελειοφοίτων του Γυμνασίου Κολουμπάιν το 1999.

Παρατηρώντας κανείς την πάνω αριστερή γωνία της φωτογραφίας, θα δει τον 17χρονο Dylan Klebold και τον συνομήλικό του Eric Harris, αλλά και τον κολλητό τους Brooks Brown, που καμώνονται πως σκοπεύουν με όπλα την κάμερα.

Η φωτογραφία απαθανατίστηκε την άνοιξη του 1999, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από το μακελειό στο σχολείο στις 20 Απριλίου. Εκείνη την αποφράδα μέρα, οι Klebold και Harris έφτασαν αργοπορημένοι στο σχολείο και βλέποντας τον καλό τους φίλο Brooks, του είπαν να εξαφανιστεί αμέσως από μπροστά τους.

Οι δυο έφηβοι όρμησαν κατόπιν στο κυλικείο και άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των συμμαθητών τους, σκοτώνοντας 12 μαθητές, έναν καθηγητή και αφήνοντας 21 τραυματίες, πριν αυτοκτονήσουν…

Η στερνή φωτογραφία του θύματος

Στην εικόνα βλέπουμε τη 14χρονη Ρετζίνα, η οποία εξαφανίστηκε από την Πασαντίνα του Τέξας, στην τελευταία ποτέ φωτογραφία της. Ο λόγος που μοιάζει το κορίτσι τόσο τρομαγμένο είναι ο φωτογράφος για τον οποίο ποζάρει, ένας διαβόητος serial killer των ΗΠΑ που την είχε απαγάγει δύο βδομάδες πριν τραβήξει τη μοιραία φωτογραφία. Στις αρχές του 1990, ένας φορτηγατζής κατά συρροή δολοφόνος πήρε από τον δρόμο τη Ρετζίνα και τον φίλο της για να τους πάει λίγο πιο κάτω.

Αφού σκότωσε στα γρήγορα το αγόρι, κράτησε όμηρο το κορίτσι στον θάλαμο βασανισμού που είχε φτιάξει στην καρότσα του φορτηγού του για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Ο Ρόμπερτ Ρόουντς της έκοψε τα μαλλιά και την υποχρέωσε να φορά το φόρεμα και τα ψηλοτάκουνα με τα οποία εμφανίζεται στη φωτογραφία, μετά την καταγραφή της οποίας σκότωσε τελικά το κορίτσι και πέταξε τη σορό της σε έναν αχυρώνα. Ο φονιάς πιάστηκε δύο μήνες αργότερα και εκτίει σήμερα ισόβια κάθειρξη, ομολογώντας το 2012 δύο ακόμα φόνους που έκανε το 1990…

Η τελευταία πτήση του αγοριού από την Αυστραλία

Ο 14χρονος Κιθ Σάπσφορντ μαγεύτηκε από το αεροπλάνο και τα ταξίδια αφότου γύρισε τον κόσμο με την οικογένειά του το 1969. Γυρεύοντας λοιπόν να ξαναβρεθεί στον αέρα και να ζήσει για άλλη μια φορά την περιπέτεια, συνέλαβε ένα τρελό σχέδιο. Το πρωινό της 22ας Φεβρουαρίου 1970, φορώντας ένα μπλουζάκι και μια βερμούδα, τρύπωσε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και κρύφτηκε στις ρόδες του αεροπλάνου που θα απογειωνόταν σε λίγο για το Τόκιο.

Μόλις η μοιραία πτήση άφησε το έδαφος και οι ρόδες έκαναν να αποσυρθούν στο εσωτερικό του αεροπλάνου, το τραγικό αγόρι έπεσε από μεγάλο υψόμετρο και έχασε τη ζωή του…

Ο πραγματικός «Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ»

Ήταν το 1975 όταν μια ηλικιωμένη παρατήρησε ότι κάτι πήγαινε στραβά με την 23χρονη Ανελίς Μίχελ, που ζούσε σε πολίχνη της γερμανικής Βαυαρίας. Η κοπέλα απέφευγε λέει τις αγιογραφίες του Ιησού Χριστού, ξεστόμιζε ακατανόμαστες βρισιές στη θέα του Εσταυρωμένου και πάθαινε κρίσεις όταν την πήγαιναν με το ζόρι στην εκκλησία. Σύντομα η θρησκευόμενη καθολική οικογένειά της ζήτησε τη βοήθεια του τοπικού εξορκιστή, ο οποίος αφού την εξέτασε αποφάνθηκε πως είχε καταληφθεί από τον Σατανά, όπως αναφέρει το metafysika.

Έχοντας πάρει και τη συγκατάθεση του επισκόπου, η επιληπτική κοπέλα θα υποβαλλόταν σε 67 εξορκισμούς μέσα σε μια περίοδο έξι μηνών. Αν απαλλάχτηκε απ τα δαιμόνια κανείς δεν έμαθε, καθώς η καταπονημένη κοπέλα πέθανε από υποσιτισμό κ αφυδάτωση, με το σώμα της να είναι βαρύτατα κακοποιημένο.

Ο εφημέριος, οι βοηθοί του και οι γονείς της κοπέλας καταδικάστηκαν τελικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση, έχοντας διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η Ανελίζ και υποβάλλοντάς τη σε όλων των λογιών τις κακουχίες για να την εγκαταλείψουν τα δαιμονικά πνεύματα. Η τραγική ιστορία της ήταν η βάση του σεναρίου της θρυλικής ταινίας «Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ»…

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις