#tsoulotip: 1. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, για να μην καραμελώσει το γλυκό. 2. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, ώστε να αποβάλλουν το άμυλο και να μη λιώσουν κατά το βράσιμο.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες, τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1.700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
1 lt νερό
1 φύλλo αρμπαρόριζας
1 πρέζα σαφράν, σε σκόνη
Χυμό από 1 λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παίρνουμε 2 βάζα και τα αποστειρώνουμε.
- Κατόπιν, μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, στην οποία προσθέτουμε τις πατάτες, τη ζάχαρη, το νερό, την αρμπαρόριζα, τα καρύδια, το σαφράν, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει το γλυκό.
- Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει κι έπειτα, το αποθηκεύουμε στα αποστειρωμένα βάζα ή σερβίρουμε.