Μπορεί γενικότερα το σούσι να θεωρείται ακριβό έδεσμα, αλλά εν προκειμένω η τιμή του ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και μάλιστα μπαίνει στο… Βιβλίο Guinness, αφού πρόκειται για το πιο ακριβό πιάτο σούσι που έχει υπάρξει ποτέ.
Δημιουργός του είναι ο φιλιππινέζος σεφ Angelito Araneta Jr., ο οποίος φαίνεται πως δεν αρκέστηκε στην ήδη «καλλιτεχνική» εμφάνιση του σούσι και την εμπλούτισε. Συγκεκριμένα, το πιάτο του αποτελείται από πέντε κομμάτια nigiri με νορβηγικό σολομό, φουά γκρα και άγρια ζαφορά.
Το πιο ιδιαίτερο και ακριβό, όμως, μέρος του πιάτου είναι οι πέρλες και τα διαμάντια που το στολίζουν, ενώ ένα φύλλο χρυσού αντικαθιστά το φύκι και εκτινάσσει την τιμή του πάνω από 1800 δολάρια.
Το σούσι αυτό μπήκε στο βιβλίο Guinness τον Ιούνιο του 2010 και παραμένει το πιο ακριβό του κόσμου.