Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε το φριζάρισμα στα μαλλιά!

Χρήσιμες συμβουλές τώρα που βρέχει συνέχεια!

77

Οι βροχές θα είναι συχνές το φετινό χειμώνα λένε οι ειδικοί και δεν είναι το καλύτερό σας, το γνωρίζουμε. Ειδικά αν δεν δουλεύετε από το σπίτι και πρέπει να μετακινείστε.

Το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε πως θα… ανοίξουν οι ουρανοί, είναι το φριζάρισμα των μαλλιών και σας καταλαβαίνουμε, πιστέψτε μας.

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις συμβουλές ώστε να το αποφύγετε. Είναι απλές. Κρατήστε λοιπόν σημειώσεις.

Από την Δήμητρα Γκασιάμη

Anti frizz προϊόντα περιποίησης. Σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκα και λάδι ενυδάτωσης, πρέπει να υπάρχουν μόνιμα στο μπάνιο σας καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι τα μοναδικά που προσφέρουν στην τρίχα την απαραίτητη υγρασία και δεν της επιτρέπουν να ηλεκτριστεί και να φριζάρει. Παράλληλα ένα σπρέι κατά του φριζαρίσματος και της ξηρότητας είναι ό,τι πρέπει για τις ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών σας.

Σπρέι ή κρέμα προστασίας από τη θερμότητα: Το απλώνετε πάντα πριν από το στέγνωμα των μαλλιών σας με σεσουάρ ή τη χρήση σίδερου για ίσιωμα και μπούκλες.

Οι ειδικοί μάλιστα προτείνουν να μην σκουπίσετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα και να απλώσετε το προϊόν αμέσως μετά το λούσιμο. Στο τέλος χρησιμοποιήστε για 1-2 λεπτά τον κρύο αέρα του σεσουάρ.

Χτενίστε τα μαλλιά σας μέσα στο ντους κι ενώ είναι ακόμη βρεγμένα. Και ποτέ όταν είναι  στεγνά.

Χρησιμοποιείστε μεταξωτή μαξιλαροθήκη και  scrunhies. Με αυτό τον τρόπο δεν θα δημιουργείτε τριβή και ταυτόχρονα φριζάρισμα στα μαλλιά σας. Αν πιάσετε το βράδυ τα μαλλιά σας σε έναν πολύ χαλαρό κότσο, το επόμενο πρωί αφήστε τα ελεύθερα, απλώστε μικρή ποσότητα dry shampoo στις ρίζες και θα έχετε το ωραιότερο και πιο cool καλοκαιρινό χτένισμα.

Προσοχή στη θερμοκρασία του νερού: Η υψηλή θερμοκρασία είναι καταστροφική τόσο για τα μαλλιά όσο και για το τριχωτό της κεφαλής. Το σωστό είναι να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και να τα ξεβγάζετε με κρύο.

Η σωστή μάσκα: Κάποιες φορές ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε super ενυδατικά σαμπουάν και κοντίσιονερ, το φριζάρισμα επιμένει. Αυτό σημαίνει πως τα μαλλιά σας έχουν αφυδατωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Σ’ αυτή την περίπτωση αντικαταστήστε το κοντίσιονερ με μια πλούσια, ενυδατική μάσκα. Απλώστε τη μετά το λούσιμο στις άκρες των μαλλιών.

Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ή φορέστε το σκουφάκι τους ντους. Αφήστε την να δράσει για μερικά λεπτά και αφαιρέστε τη με άφθονο χλιαρό νερό.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις