Πώς μπορούμε να οργανωθούμε για τα Χριστούγεννα

63

Τα Χριστούγεννα είναι λιγότερο από 50 ημέρες μακριά, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε μόνο έναν ακόμα μισθό πριν από την μεγάλη μέρα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν ξεκινήσουμε νωρίς, θα χαλαρώσουμε όταν ξεκινήσουν οι γιορτές.

Ας προγραμματίσουμε, λοιπόν, όσα θέλουμε να κάνουμε από τώρα, αντί να τα αφήσουμε τελευταία στιγμή και να πανικοβληθούμε, ειδικά καθώς οι τιμές θα αρχίσουν να αυξάνονται.

Για να βοηθήσουμε σε αυτόν τον στόχο, δημιουργήσαμε έναν εύχρηστο οδηγό για να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε πράγματα που πιθανότατα δεν έχουμε αρχίσει ακόμη να σκεφτόμαστε.

Η προγραμματίστρια οικονομικών, Μακάλα Γκριν, και ο Τζέιμς Άντριους, συντάκτης οικονομικών θεμάτων στο money.co.uk, έδωσαν τις κορυφαίες συμβουλές τους για «Χριστούγεννα χωρίς άγχος» (ναι, είναι δυνατό).

Εδώ είναι μια λίστα με πράγματα που πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε:

Ας κάνουμε έναν προϋπολογισμό για τα Χριστούγεννα

Ο Γκριν λέει ας φτιάξουμε μια λίστα με τα ονόματα όλων όσων χρειάζονται δώρο. Εάν δυσκολευόμαστε οικονομικά, ας προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο οργανωμένοι γίνεται, διαμορφώνοντας έναν προϋπολογισμό. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα θα προτιμούσαν να νιώθουμε άνετα με την οικονομική μας κατάσταση παρά να ξοδέψουμε χρήματα που δεν έχουμε. Είναι καλό να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με το τι μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά.

Επίσης, ας δημιουργήσουμε ένα χριστουγεννιάτικο μενού που θα μας βοηθήσει να καλύψουμε τα έξοδα φαγητού και ας το τηρήσουμε.

Μπορούμε, ακόμα, να σημειώσουμε και άλλα εορταστικά έξοδα όπως διακοσμητικά, χαρτί περιτυλίγματος κ.λπ.

Ας προγραμματίσουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας

Δεν θέλουμε να επιβαρυνθούμε με περιττά κόστη «παράδοσης την επόμενη μέρα» εάν καθυστερήσουμε πολύ τις αγορές μας (εκτός αυτού, τα πράγματα που θέλουμε μπορεί να είναι εκτός αποθέματος την τελευταία στιγμή). Ας κάνουμε, λοιπόν, τις αγορές μας τώρα.

Και αν διαπιστώσουμε ότι ο προϋπολογισμός μας για τα Χριστούγεννα είναι πιο περιορισμένος φέτος, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μια προτεραιοποίηση στις αγορές μας. Ας προσπαθήσουμε να αποφασίσουμε ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς τα Χριστούγεννα – ποια είναι τα απαραίτητα; Ίσως μπορούμε να μειώσουμε το αλκοόλ που αγοράζαμε συνήθως; Ή να επαναχρησιμοποιήσουμε τα περσινά χριστουγεννιάτικα στολίδια;

Ας προγραμματίσουμε τις ημέρες των αγορών μας

Έχουν μείνει έξι Σαββατοκύριακα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων, οπότε ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τις αγορές μας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εάν αγοράσουμε τα απαραίτητα μέσω Διαδικτύου, τότε ας έχουμε το νου μας για αυτές τις εκπτώσεις.

Ο Άντριους, από το money.co.uk, συμβουλεύει να έχουμε κατά νου αυτές τις ημερομηνίες.

Λέει: «Είναι πιο εύκολο να πετύχουμε μια ευκαιρία αν ξεκινήσουμε τα ψώνια μας νωρίς. Πολλά καταστήματα ανακοινώνουν τις προσφορές Black Friday και Cyber ​​Monday εκ των προτέρων, οπότε αν σχεδιάζουμε από νωρίς, μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι θα επωφεληθούμε από τις μεγαλύτερες προσφορές.

Ίσως θέλουμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τις αγορές μας τώρα.
Bojan Vlahovic via Getty Images

Ας ελέγξουμε τους κωδικούς κουπονιών και τις εκπτώσεις ενημερωτικών δελτίων

Ας εκμεταλλευτούμε τους πόρους που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας. Το διαδίκτυο έχει πολλές προσφορές.

Ο Άντριους προσθέτει: «Πριν ξεκινήσουμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές μας, είναι καλή ιδέα να περιηγηθούμε στον ιστό για να δούμε εάν μπορούμε να βρούμε τυχόν εκπτωτικούς κωδικούς για να μειώσουμε το κόστος των αγορών μας.

«Ορισμένοι μεγάλοι έμποροι λιανικής θα μας προσφέρουν έκπτωση 5-15% στην πρώτη μας αγορά εάν εγγραφούμε στο ενημερωτικό δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, από το οποίο μπορούμε πάντα να καταργήσουμε την εγγραφή μας αργότερα.

«Εναλλακτικά, εάν σκεφτόμαστε να αλλάξουμε πάροχο κινητής τηλεφωνίας, τραπεζικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα, ορισμένες επωνυμίες προσφέρουν δωροκάρτες, εκπτωτικούς κωδικούς ή επιστροφή μετρητών ως κίνητρο για αλλαγή».

«Ακόμα κι αν δεν είμαστε νέοι πελάτες, μπορεί να είμαστε επιλέξιμοι για ορισμένα προγράμματα επιβράβευσης, επομένως αξίζει πάντα να ψάχνουμε πριν αρχίσουμε να ξοδεύουμε».

Ας χρησιμοποιήσουμε τις δωροκάρτες μας

Τι κάναμε με αυτές τις δωροκάρτες από τα γενέθλιά μας ή από τα περασμένα Χριστούγεννα; Εάν δεν τις έχουμε χρησιμοποιήσει, τώρα είναι η ευκαιρία.

Ας βρούμε όλες τις κάρτες και τα κουπόνια που δεν έχουν εξαργυρωθεί – μην ξεχνάτε ότι ορισμένες υπάρχουν στις εφαρμογές και ας τις χρησιμοποιήσουμε πριν λήξουν.

Ας γίνουμε δημιουργικοί

Ο Άντριους προσθέτει ότι τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρά. Μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί όσον αφορά τα δώρα και να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε δικές μας δημιουργίες στο χέρι για να εξοικονομήσουμε χρήματα. Αν ξεκινήσουμε νωρίς, σίγουρα το έργο μας θα είναι έτοιμο για τα Χριστούγεννα.

Μερικές ιδέες που μπορούν να μας δώσουν έμπνευση είναι να φτιάξουμε σαπούνι ή κεριά, να πιέσουμε λουλούδια και να κολλήσουμε σε μια κορνίζα, δημιουργώντας ένα κολάζ με τις αγαπημένες μας αναμνήσεις και άλλα πολλά. Όλα αυτά δημιουργούν υπέροχα δώρα που θα κρατήσουν στον χρόνο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις