Δέκα κανόνες για τον σωστό συνδυασμό κρασιών και φαγητού

111

Κάποιες συμβουλές για τον συνδυασμό φαγητού και κρασιού παραείναι αυστηρές. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να φάμε ό,τι θέλουμε, ενώ πίνουμε όποιο κρασί θέλουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαχρονικές οδηγίες, που μας βοηθούν να σχεδιάσουμε τα γεύματα και τα πάρτι μας – κι είναι καλύτερο να ξέρουμε τους κανόνες πριν αποφασίσουμε να τους παραβούμε.

Ιδού, λοιπόν, οι βασικοί κανόνες για τον συνδυασμό κρασιών και φαγητού.

Pinot Noir: Φαγητά με γήινες γεύσεις, όπως μανιτάρια ή τρούφα.

Cultura RM Exclusive/Stefano Oppo via Getty Images

Chardonnay: Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολωμός ή θαλασσινά σε πλούσιες σάλτσες.

David Voros / EyeEm via Getty Images

Σαμπάνια: Τέλεια με οτιδήποτε αλμυρό.

Photo Taken In Kerkrade, Netherlands
Dagmar Sporck / EyeEm via Getty Images
Photo Taken In Kerkrade, Netherlands

Cabernet Sauvignon και Bordeaux: Με πλούσια, κόκκινα κρεατικά.

Tim Bieber via Getty Images

Sauvignon Blanc: Με όλες τις ξινές σάλτσες.

MarkSwallow via Getty Images

Ξηρό Ροζέ: Με πιάτα πλούσια σε τυριά.

South_agency via Getty Images

Pinot Grigio ή Chablis: Με ελαφριά πιάτα ψαρικών.

A healthy entree of Halibut fish served with salad and white wine in an outdoor setting.
Annabelle Breakey via Getty Images
A healthy entree of Halibut fish served with salad and white wine in an outdoor setting.

Moscato d’ Asti: Με επιδόρπια φρούτων.

Victoria sponge cake on a cake stand.
The Picture Pantry/Craig Holmes via Getty Images
Victoria sponge cake on a cake stand.

Syrah ή Ξινόμαυρο: Για κρεατικά με πολλά μπαχαρικά.

Koji Hanabuchi via Getty Images

Zinfandel: Με πατέ, μους και τερίν.

slices of duck foie gras
Desgrieux via Getty Images
slices of duck foie gras
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις