Η βασίλισσα Καμίλα θα φορέσει το Μανδύα του Κράτους της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στην Τελετή της Στέψης.

97

Η βασίλισσα Καμίλα θα φτάσει για να ανακηρυχθεί με τον ίδιο Μανδύα του Κράτους που φόρεσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ στην Τελετή της Στέψης το 1953.

Η Βασιλική Υψηλότητα επέλεξε να φορέσει την κόκκινη ρόμπα για την έναρξη της τελετής, σύμφωνα με την επιθυμία του Βασιλιά για το γεγονός να είναι όσο το δυνατόν βιώσιμο.

Ο Μανδύας είναι κατασκευασμένοςαπό κόκκινο βελούδο και έχει συντηρηθεί από την Ede και Ravenscroft. Έχουν γίνει μερικές μικρές προσαρμογές στο ιστορικό ενδύμα για χρήση από τη βασίλισσα Καμίλα.

Ο Μανδύας του Κράτους φοριέται κατά την άφιξη στην Εκκλησία για τη Στέψη. Στο τέλος της τελετής αντικαθίσταται από το Μανδύα της Πολιτείας, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από μωβ μετάξι βελούδου.

Queen Camilla will wear a new Robe of Estate for her Coronation. The purple velvet has been embroidered in gold by the Royal School of Needlework.

Το μωβ βελούδο έχει κεντηθεί με χρυσό από τη Βασιλική Σχολή Κεντήματος.

Το σχέδιο στο Μανδύα της Πολιτείας περιλαμβάνει λουλούδια και έντομα για να αντικατοπτρίζει την αγάπη του Βασιλιά Κάρολου και της βασίλισσας Καμίλα για το περιβάλλον και το φυσικό κόσμο.

Υπάρχει επίσης μια αναφορά στη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ στις διακοσμήσεις. Τα λουλούδια που έχουν κεντηθεί στο Μανδύα περιλαμβάνουν ζουμπούλια κοιλάδας, τα οποία ήταν ένα από τα αγαπημένα λουλούδια της Αυτής Μεγαλειότητας.

Photo Credit: Buckingham Palace

Τα λουλουδένια σχέδια περιλαμβάνουν επίσης δελφίνια, ένα αγαπημένο λουλούδι του Βασιλιά και το λουλούδι του Ιουλίου, του μήνα των γενεθλίων της Αυτής Μεγαλειότητας.

Για πρώτη φορά, μέλισσες και ένας σκαθάρι εκπροσωπούνται στο Μανδύα της Πολιτείας για να αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση στο φυσικό κόσμο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ και η βασίλισσα Καμίλα θα ανακηρυχθούν στις 6 Μαΐου 2023 στην Καθεδρική Εκκλησία του Ουέστμινστερ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις