Κωνσταντίνα Μητσοτάκη: Πώς μια Μητσοτάκη έγινε η… Βέφα της Βουλής

140

Ανιψιά του πρωθυπουργού (από δεύτερο ξάδερφο του Κυριάκου) βρέθηκε στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου μετά τη… σχολή μαγειρικής

Θα μπορούσε εύκολα να είναι η εγγονή της τηλεμαγείρισσας Βέφας Αλεξιάδου λόγω και της μεγάλης διαφοράς ηλικίας. Ομως, η 28χρονη σεφ της Βουλής, η οποία το τελευταίο διάστημα έστρεψε πάνω της τα βλέμματα πολλών (για πολλούς και διάφορους λόγους), έχει το προνόμιο να κουβαλά στις… κουτάλες και στις… κατσαρόλες της το επίθετο Μητσοτάκη, μια και ο πατέρας της Γιάννης Μητσοτάκης είναι δεύτερος ξάδελφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Το κους κους, όμως, για την 28χρονη σεφ, απόφοιτη της σχολής «Le Monde», δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από τα πιάτα της και την ομορφιά της, αλλά κυρίως γύρω από την πρόσληψή της και το ύψος του μισθού της, που τυγχάνει να είναι μεγαλύτερος από αυτόν των υπουργών της κυβέρνησης των αρίστων! Η με αναλογίες μοντέλου συγγενής του πρωθυπουργού, η οποία θαυμάζει τον συνάδελφό της Βαγγέλη Δρίσκα και φτιάχνει την καλύτερη φασολάδα, όχι την κλασική, την ελληνική, αλλά τη γαλλική, την περίφημη cassoulet, με τα λουκάνικα, κατάφερε να γίνει talk of the town εντός και εκτός της Βουλής μετά την τοποθέτησή της στο κυλικείο – ρεστοράν του Κοινοβουλίου.

Η ίδια είπε πως δεν έχει τίποτα να κρύψει επ’ αυτού, αφού μπήκε στην κουζίνα των εθνοπατέρων χάρη στις μαγειρικές της ικανότητες. «Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου, και ειδικά στον μπαμπά μου, που με προέτρεψε να ασχοληθώ με αυτό στο οποίο ήμουν καλή και αγαπούσα. Κάναμε έρευνα μαζί και στα 18 μπήκα στη σχολή. Παράλληλα, εργαζόμουν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών. Δεν πήγα πουθενά συστημένη, μέχρι να φτιάξω τον κύκλο μου» ήταν τα λόγια της σε πρόσφατη συνέντευξή της, όμως για την Κωνσταντίνα Μητσοτάκη βοούν οι διάδρομοι του Κοινοβουλίου αναφορικά με τη θέση της στην κουζίνα αλλά και για τον μισθό της, ο οποίος φημολογείται ότι είναι μεγαλύτερος από αυτόν του υπουργού Εξωτερικών, που φτάνει τα 2.950 ευρώ!

«Σεφ με μισθό υπουργού Εξωτερικών;» αναρωτιούνται οι «κακές γλώσσες» του καφενείου και του εντευκτηρίου της Βουλής, την ώρα που η μελαχρινή κοπέλα ετοιμάζει για τους ουρανίσκους των «300» τα μοσχαρίσια μάγουλα και την cassoulet. Πάντως, το τοπίο είναι θολό αναφορικά με τη θέση που κατέλαβε στην κουζίνα (σ.σ.: το εστιατόριο και τα κυλικεία της Βουλής έχουν εννέα σερβιτόρους, έξι μπουφετζήδες, τρεις μάγειρες, δύο λαντζέρηδες, τέσσερις ταμίες και μία αποθηκάριο), αλλά και το αν προσλήφθηκε από τη Βουλή ή από τον εκ Ιωαννίνων ορμώμενο συντοπίτη του κυρίου Τασούλα ενοικιαστή του εντευκτηρίου – ρεστοράν του Κοινοβουλίου. Το κους κους που δίνει και παίρνει λέει πως στην περίπτωσή της δεν είναι διόλου απίθανο να έβαλε το χεράκι του ο «αόρατος» ισχυρός της Βουλής.

Πάντως, η ανιψιά του κυρίου Μητσοτάκη μπορεί μαγειρεύοντας για ώρες να… στερείται πολλά που θα μπορούσε να έχει στην ηλικία της, όχι όμως το Instagram και τα social media. Εκεί είναι πολύ δραστήρια, ανεβάζοντας φωτογραφίες που δείχνουν το κάλλος της και τις αναλογίες μοντέλου που, ομολογουμένως, διαθέτει.

«Η μαγειρική, η κουζίνα. είναι δύσκολη. Ορθοστασία, ατελείωτες ώρες δουλειάς, τροφοδοσία, σηκώνεις πολύ βαριά αντικείμενα, τεράστιες κατσαρόλες. Στερείσαι πολλά. Είναι ένα επάγγελμα που είσαι συνεχώς μέσα στα λάδια, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο τρέξιμο! Οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι θέλουν να σερβιριστούν γρήγορα, να τελειώσουν το φαγητό τους, να κατέβουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους ή να μιλήσουν στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώ με την ομάδα μου τα πιάτα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα και να έχουμε άλλες γεύσεις» ήταν τα δημόσια εκ κατσαρόλας (εκ βαθέων, συγχωρέστε μας) λόγια της Κωνσταντίνας, η οποία μαγειρεύει για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, Κωνσταντοπούλου, Στίγκας και Νατσιός τρώνε άπαντες στο ρεστοράν. Αλλωστε οι τιμές εκεί είναι χαμηλότατες. Λίγα βήματα πιο πέρα από τη Βουλή να πήγαιναν, απέναντι δηλαδή, κάθε πιάτο έχει 30 ευρώ το λιγότερο, ενώ στο Κοινοβούλιο το ακριβότερο είναι λιγότερο από 10 ευρώ! Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι τόσο συχνός θαμώνας και προτιμά να παραγγέλνει, όπως πράττει και το πρωθυπουργικό γραφείο του Μητσοτάκη.

Από τα πιάτα που προτιμώνται πρώτη είναι η γαλλική φασολάδα, ενώ ακολουθεί το κοτόπουλο γιακιτόρι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ και τρούφα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της «Βέφας της Βουλής», η οποία by the way, όποτε έχει χρόνο, πετάγεται στο Ντουμπάι, όπου ζουν οι γονείς της. Ο πατέρας της, ο οποίος είναι πιλότος στην πολεμική αεροπορία, εργάζεται στο Εμιράτο! Λέτε να μας την κλέψουν οι εμίρηδες και να τη χάσουν οι εθνοπατέρες μας;

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!