Η Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη -Eoρταστικά gala και λαμπερές εκδηλώσεις στην πόλη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΑΚΡΙΒΑΚΗ, Θεσσαλονίκη/Photo: Shutterstock

55

Ένα μοναδικό τριήμερο στη συμπρωτεύουσα, γεμάτο λάμψη, μουσική και υπέροχο φαγητό

Η θαλασσινή αύρα, το πληθωρικό ταμπεραμέντο και οι ποικίλες επιλογές για φαγητό, διαμονή και ψυχαγωγία κάνουν τη Θεσσαλονίκη έναν must πρωτοχρονιάτικο προορισμό.

Μια πόλη και «μεγάλη» και «μικρή»: μπορείτε άνετα να την περπατήσετε, χωρίς, όμως, να νιώθετε ότι σας περιορίζει σε επιλογές για βόλτες, αγορές και φαγητό. Θα περπατήσετε στη λεωφόρο Νίκης, από τα Λαδάδικα μέχρι τον Λευκό Πύργο, και από εκεί, θα φθάσετε μέχρι το Μέγαρο Μουσικής απολαμβάνοντας τη θέα της θάλασσας. Θα σουλατσάρετε στη γιορτινή αγορά στην πλατεία Αριστοτέλους, θα πάτε μέχρι την Καμάρα και τη Ροτόντα για την απαραίτητη φωτογραφία αλλά αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας και μερικές ακόμα στάσεις, καθώς η πόλη έχει εξαιρετικά μουσεία. Αν δεν έχετε μέχρι τώρα δείτε τα κλασικά, ήρθε η ώρα για να επισκεφθείτε το Εβραϊκό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης καθώς και το MOMus, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θα πρότεινα να ανεβείτε και μέχρι το Επταπύργιο για να απολαύσετε την πόλη και το Θερμαϊκό από ψηλά.

Τα ξενοδοχεία

Hyatt Regency Thessaloniki

Ένα ξενοδοχείο μακριά από την κίνηση της πόλης. Το Hyatt Regency Thessaloniki είναι η ιδανική επιλογή για ένα αναζωογονητικό city break τη νέα χρονιά.

Το Πρωτοχρονιάτικο μενού που θα λάβει χώρα στο ολοστόλιστο Grand Ballroom ξεκινά με χτένι με βελουτέ, φιρίκι, προσούτο και χαβιάρι, περνά σε μια παλέτα θαλασσινών με γαρίδα, μαρινάτο σολομό, κρέμα αυγοτάραχου και ριγιέ μπλε καβουριού, σε μια τσιπούρα με ανοιχτή χορτόπιτα με ανθότυρο και αφού προσφέρουν ένα σορμπέ μανταρίνι θα περάσουν το κυρίως πιάτο, ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ κολοκύθας, άγρια μανιτάρια, σως τρούφας. Όσον αφορά στη μουσική, θα φροντίσουν για αυτό ο Χρήστος Δάντης, η Ευρυδίκη και η Νίνα Λοτσάρη (από 160€ έως 200€/άτομο). Την επόμενη μέρα, μπορείτε να απολαύσετε το champagne πρωινό ή το Πρωτοχρονιάτικο brunch. Σημειώστε ότι το ξενοδοχείο έχει εκπλήξεις και για τους μικρούς επισκέπτες του, με ένα κυνήγι θησαυρού το μεσημέρι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Η Bluey έχασε τα χριστουγεννιάτικα δώρα της και για να τα βρει πρέπει να συνεργαστεί με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του αλλά και με πολλά παιδάκια. Πρόκειται για ένα δίωρο παιχνίδι στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου (13o χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας, 2310401234).

On Residence

Το On Residence βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κεντρικό σημείο, πάνω στη Λεωφόρο Νίκης με θέα θάλασσα και μόλις δύο τετράγωνα από την πλατεία Αριστοτέλους. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που συνδυάζουν πολύ επιτυχημένα το νεοκλασικό στοιχείο με πολλές σύγχρονες πινελιές, με αποτέλεσμα, ένα πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ανάλαφρη πολυτέλεια. Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς υπόσχεται να προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες. Θα απολαύσετε ζωντανή jazz και swing μουσική από τους Toot Sweet, όσο ένα ιδιαίτερα προσεγμένο μενού θα ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Τι θα περιλαμβάνει; Καταρχάς, ένα καλωσόρισμα με ένα ποτήρι σαμπάνια louis roederer collection 241 και στη συνέχεια κονσομέ καραβίδας με σπαράγγια, ντολμά αστακού με σέσκουλο και γαλάκτωμα από ζωμό βραστόψαρων, σαλάτα παντζάρι με μους chevre, και επιλογή ανάμεσα σε μία πεντανόστιμη πάπια με ραγού φρούτων ή μοσχάρι black angus με σάλτσα αλατισμένης σοκολάτας καθώς και ένα επιδόρπιο οκτώ υφών σοκολάτας (185€/άτομο). Σημειώστε ότι, εάν έχετε μικρά παιδιά, το ξενοδοχείο παρέχει υπηρεσία φύλαξης στον ημιώροφο με μπουφέ (25€/παιδί). Οι ρομαντικοί μπορούν να ανέβουν στο ON Rooftop Bar για να γιορτάσουν το τελευταίο ηλιοβασίλεμα του 2023 υπό τους ήχους των Injoy από τις 4:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ. (Λ. Νίκης 5, 2314404000).

MonAsty, Autograph Collection

Μόλις τρία στενά πίσω από την πλατεία Αριστοτέλους, το MonAsty είναι ένα ξενοδοχείο με πολύ φρέσκο στυλ και αισθητική, ιδανικό για όσους θέλουν να πηγαίνουν παντού περπατώντας. Μάλιστα για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, έχουν επιμεληθεί ένα πολύ προσεγμένο μενού, με τη Ραχήλ Τσελεπίδου να φροντίζει για το μουσικό κομμάτι της βραδιάς. Το καλωσόρισμα περιλαμβάνει δροσερή σαμπάνια ενώ ακολουθεί ένα μενού έξι πιάτων που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνει χτένι με σελινόριζα, πράσινο μήλο και φουντούκι, καραβίδα με κανθαρέλλα και σάλτσα με κρόκο Κοζάνης και wellington wagyu φιλέτο με φουά γκρα, duxelle μανιταριών, σπανάκι και σάλτσα φρέσκιας τρούφας. Το μενού θα κλείσει με μια μους βανίλιας με μελομακάρονο, καραμέλα μπαχαρικών, μπισκότο βουτύρου και σως καραμέλας (175€/άτομο). Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένετε το βράδυ για να γιορτάσετε την έλευση της νέας χρονιάς, μπορείτε να ξεκινήσετε από το μεσημέρι στο street & glam πάρτι που διοργανώνει στις 15:00 στο Samite Gastro Bar ενώ διοργανώνει αντίστοιχα events στις 29 & 30/12 (Βασ. Ηρακλείου 45, 2310274545).

Daios Luxury Living

Το ξενοδοχείο Daios βρίσκεται επίσης σε ένα πολύ κομβικό σημείο. Πάνω στη Λεωφόρο Νίκης, αγναντεύει όλο τον Θερμαϊκό, είναι πολύ κοντά στο σημείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους αλλά και μια ανάσα από το σύμβολο της πόλης, τον Λευκό Πύργο. Μια κλασική επιλογή που έχει φροντίσει και για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, με ένα πολύ ιδιαίτερο μενού που ξεκινά με βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ, φρέσκια τρούφα και ταρτάρ αγκινάρας σε κροστίνι προζυμένιου ψωμιού, συνεχίζει με καρπάτσιο καραβίδας με φρέσκο τσίλι, τριαντάφυλλο καπνιστού παντζαριού με παγωτό κατσικίσιου τυριού και τορτελίνι γεμιστό με κρέμα τυριού φοντίνα για να περάσει στο κυρίως πιάτο, ένα φιλέτο μοσχαριού με φρέσκια τρούφα, σάλτσα κόκκινου κρασιού με μύρτιλα και κρέμα αγκινάρας Ιερουσαλήμ (150€/άτομο). Το ξενοδοχείο έχει φροντίσει και για ανήμερα της Πρωτοχρονιάς με ένα επίσης πολύ γιορτινό μενού (Λεωφόρος Νίκης 59, 2310250200).

Electra Palace Thessaloniki

Από τα πιο κεντρικά και κλασικά ξενοδοχεία της πόλης πάνω στην πλατεία Αριστοτέλους και μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να βρίσκονται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, θα σας καλωσορίσουν με ένα δροσερό ποτήρι Moët & Chandon Brut Imperial, ενώ θα απολαύσετε ένα μενού που θα περιλαμβάνει κονσομέ σελινόριζας με γαρίδες Κοιλάδας, φρέσκα χτένια Saint Jacques με μπερ μπλαν περγαμόντο, τερίνα φουά γκρα, βοδινή ουρά, κρουασάν κολοκύθας, σάλτσα πικραμύγδαλο και ψωμί μπριός και αφού καθαρίσετε τη γευστική σας παλέτα με ένα σορμπέ μήλου με κανέλα και ρόδι θα περάσετε στο κυρίως γεύμα το οποίο θα είναι ένα wellington από μοσχαρίσιο φιλέτο με ραβιόλι γλυκοπατάτας με ταρτάρ καραβίδας. Το δείπνο θα κλείσει με σαμπαγιόν με σοκολάτα Valrhona, ανανά σε ρούμι Ron Zacapa και μπισκότο αμυγδάλου (190€/άτομο). Θα βρείτε όμως και παιδικό μενού για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος (Πλ. Αριστοτέλους 9, 2310294040).

Makedonia Palace Hotel Thessaloniki

Εμβληματικό ξενοδοχείο της πόλης στο ανατολικό τμήμα της παραλίας, με άνετα δωμάτια και θαλασσινή θέα. Για το ρεβεγιόν έχει ετοιμάσει έναν πλούσιο μπουφέ και ένα πολύ κεφάτο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική με τη Μαίρη Δούτση και την One Take Productions, με ελληνικά και ξένα κομμάτια από disco, funk, latin. Για να δώσουμε και μια γεύση από το μενού, σημειώστε ότι θα βρείτε oyster bar, ταρτάρ τόνου, καρπάτσιο λαυράκι, γαρίδες με γαλλικό ντρέσινγκ, καρπάτσιο μοσχαριού με ντρέσινγκ τρούφας, ιταλικά αλλαντικά, ελληνικά και γαλλικά τυριά με σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκο σολομό Σκωτίας ψημένο στο αλάτι, φιλέτο από μοσχάρι σατομπριάν φλαμπαρισμένο με κονιάκ, ψητό χοιρινό μπούτι με γκρέιβι μανιταριών, ψητό αρνάκι γάλακτος με σάλτσα αρωματικών και μέλι, γεμιστή γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, ριζότο θαλασσινών με σαφράν κ.ά. ενώ αντίστοιχα μεγάλη είναι η ποικιλία στον μπουφέ των γλυκών, όπου θα βρείτε από τούρτα Black Forest και τάρτα σοκολάτας μέχρι μελομακάρονα, κουραμπιέδες και πανετόνε (170€/άτομο). Αν θέλετε πιο σπιτικό ρεβεγιόν μπορείτε να παραγγείλετε και να πάρετε το δείπνο σας take away (Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, 2310897197).

Γαστρονομία

Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη που εντάχθηκε στις Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον Τομέα της Γαστρονομίας και αυτό από μόνο του λέει κάτι. Η συμπρωτεύουσα έχει πολλές και εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό, στην κυριολεξία για κάθε διάθεση και για κάθε budget.

Με γιορτινή ατμόσφαιρα και ντυμένο με το πολυτελές του ένδυμα, το εστιατόριο Ambrosia, του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, σας περιμένει για γιορτινές γεύσεις αυτές τις ημέρες. O executive chef Απόστολος Αλτάνης δημιουργεί τις ιδανικές γαστρονομικές συνθήκες για απολαυστικές στιγμές.

Για θαλασσινά και φρέσκο ψάρι, μια ωραία επιλογή είναι το «Τριζόνι», που σερβίρει σε μια πολύ προσεγμένη αίθουσα που ισορροπεί υπέροχα μεταξύ σύγχρονου και κλασικού στα Λαδάδικα. Εντός του εστιατορίου, οι λάτρεις του ωμού ψαριού, θα βρουν και ένα raw bar όπου παράλληλα με ένα cocktail ή ένα premium ποτό, θα απολαύσουν ένα ceviche ή ένα tartare, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά τους και μάλιστα με ελληνικές πρώτες ύλες. Αν θέλετε να το επισκεφθείτε και για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, να ξέρετε ότι θα έχει ειδικό μενού στο οποίο ανάμεσα σε άλλα θα έχει λαχανοντολμά με καραβίδα, μπουγιαμπέσα με χαβιάρι χελιδονόψαρου, κιτρινόπτερο τόνο αλά πολίτα με λεμονάτο σαμπαγιόν και συναγρίδα με πουρέ κολοκύθας-τζίντζερ και καμένο πράσο (Δόξης 1 & Σαλαμίνος 12, Λαδάδικα, 2310542533).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!