More
    Αρχική LIFESTYLE

    Πώς θα καταλάβεις αν ένα αυγό είναι φρέσκο- Το κόλπο με το ποτήρι

    192

    Οπως όλα τα φρέσκα τρόφιμα, τα αυγά δεν διαρκούν για πάντα. Αλλά χάρη στα κέλυφός τους, είναι μάλλον ανθεκτικά. Παρόλο που το επιβεβλημένο πλύσιμο και επεξεργασία των αυγών μειώνει στην πραγματικότητα το φράγμα οξυγόνου τους, συντομεύοντας τον κύκλο φρεσκάδας τους, εξακολουθούν να συνοδεύονται από σχετικά εύρωστο χρόνο: τα αυγά μπορούν να καταναλωθούν 45 ημέρες από τη στιγμή της επεξεργασίας (που είναι συνήθως μόνο λίγες ημέρες αφού έχουν βγει).

    Πώς να καταλάβεις αν τα αυγά είναι ακόμα φρέσκα προς κατανάλωση

    ξεφλουδίζοντας αυγάPIN IT

    Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν ένα αυγό εξακολουθεί να είναι καλό είναι να ακολουθήσεις αρχικά τον κωδικό ημερομηνίας στη συσκευασία του. Ωστόσο, εάν έχεις ένα αυγό και δεν είσαι σίγουρη για αυτήν την ημερομηνία, ένας άλλος τρόπος για να το τεστάρεις είναι να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα ποτήρι γεμάτο με κρύο νερό.

    Όπως λέει και η διατροφολόγο Μαρία Παρίση: «Αν θέλεις να γνωρίζεις πόσο φρέσκο είναι ένα αυγό μπορείς να κάνεις το πείραμα με το νερό. Γέμισε ένα ποτήρι με νερό και βάλε μέσα το αυγό», λέει η διατροφολόγος. «Τα φρέσκα αυγά δεν έχουν θύλακα αέρα στο εσωτερικό τους . Αυτός εμφανίζεται με την πάροδο των ημερών . Ένα φρέσκο αυγό θα βυθιστεί στο πάτο του ποτηριού με το νερό . Αντίθετα ένα αυγό πολλών ημερών θα επιπλέει στην επιφάνεια».

    Πώς θα καταλάβεις αν ένα αυγό είναι φρέσκο- Το κόλπο με το ποτήρι
    https://www.instagram.com/mariaparisi.nutritionist/
    Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!