Ήθε η ώρα για γλυκάκι! Και τι γλυκό! Τι θα έλεγες να συνδυάσεις το απόλυτο χειμερινό εσπεριδοειδές με τη γεύση της σοκολάτας; Ναι, για το μανταρίνι μιλάμε που έρχεται σε πλήρη αρμονία με τη σοκολάτα και τα φυστίκια Αιγίνης.
Η συνταγή για αυτό το απλό αλλά τόσο γευστικό γλυκό (που είναι υγιεινό και με λίγες θερμίδες) είναι πανεύκολη καθώς θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά. Μόνο με μια μπουκιά μπορείς να αποκομίσειw τα οφέλη του μανταρινιού, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και υψηλό επίπεδο βιταμίνης C, η οποία είναι εξαιρετική για την πρόληψη λοιμώξεων, την απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών και την υποστήριξη της υγείας του δέρματος.
Θα χρειαστείς:
– 3 μανταρίνια (χωρίς κουκούτσια καλύτερα)
– 185 γραμμάρια κουβερτούρας
– 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
– αλατισμένα φιστίκια Αιγίνης
Η μέθοδος είναι αρκετά απλή. Ξεφλουδίζεις τα μανταρίνια και τα τοποθετείς σε ένα μπολ. Περιχύνεις με τη λιωμένη σοκολάτα (στην οποία έχεις προσθέσει λάδι καρύδας) και ανακατεύεις μέχρι να πάει η σοκολάτα σε όλα τα μανταρίνια. Στη συνέχεια τα βάσεις στιχισμένα σε σειρά σε ένα ταψάκι και πασπαλίζεις με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
Δες πώς θα το φτιάξεις στο video του Long Lunch Linen που είδαμε στο Instagram.