Tech Neck : Γιατί πρέπει να ξέρεις τι είναι

από την Σοφία Ιωάννου

43

Ποιο είναι το φαινόμενο του “teck neck”, που, μολονότι έχει εισαχθεί σαν όρος από τους ειδικούς στη σχετική βιβλιογραφία εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, μόλις πρόσφατα έκανε πιο δυνατή αίσθηση στον χώρο της ομορφιάς;

Πρόκειται για έναν ορισμό που θέλει να περιγράψει την επαναλαμβανόμενη κίνηση που κάνουμε με το κεφάλι μας όταν σκύβουμε συνεχώς μπροστά για να τσεκάρουμε το κινητό μας ή την οθόνη του υπολογιστή. Αν παρατηρήσεις, σπάνια διατηρούμε το πρόσωπό μας σε όρθια θέση μπροστά μας, αφού συνήθως κρατάμε το κινητό ή το τάμπλετ στα πόδια ή χαμηλά στη μέση μας.

Όταν μάλιστα επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση όλη μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο λαιμός και ο αυχένας επιβαρύνονται. Ας παραδεχτούμε σε αυτό το σημείο ότι ξοδεύουμε τουλάχιστον 2 ολόκληρες ώρες τη μέρα μπροστά στο κινητό ή στο τάμπλετ μας, ενώ αν αυτό είναι και μέρος της δουλειάς μας, οι ώρες αυξάνονται κατακόρυφα. Η αναπόφευκτη αυτή δίπλωση που κάνει ο λαιμός δημιουργεί σταδιακά χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού και του περιγράμματος του προσώπου καθώς και λεπτές γραμμές που γίνονται μόνιμες ρυτίδες με τα χρόνια.

Το πρόβλημα εντείνεται αν δεν ακολουθείς από την πλευρά σου μια εντατική ρουτίνα περιποίησης και ενυδάτωσης, ενώ αν αμελείς και την αντηλιακή προστασία, απλά επιβαρύνεις την κατάσταση.

Γιατί είναι πιο εύκολο να σχηματιστούν εκεί εξαρχής;

Γιατί η περιοχή του λαιμού είναι από τις πιο ευαίσθητες του σώματός μας, μιας και η επιδερμίδα στην περιοχή εκείνη είναι εξαιρετικά λεπτή, με πολύ μικρότερη ποσότητα ελαστίνης και κολλαγόνου σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο αλλά και λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, γεγονός που κάνει τον λαιμό πιο επιρρεπή στην ξηρότητα και την αφυδάτωση, και άρα στην εμφάνιση ρυτίδων.

Τρόποι αντιμετώπισης

#1. Καταρχάς, καλό θα ήταν να μειώσεις τις ώρες που περνάς μπροστά στην οθόνη του κινητού, γεγονός που δεν θα σε βοηθήσει μόνο στη βελτίωση των ρυτίδων λαιμού, αλλά και σε άλλα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις με τα μάτια σου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπάθησε να μην σκύβεις συνεχώς χαμηλά για να τσεκάρεις το κινητό σου.

#2. Ένταξε στη ρουτίνα σου πιο εξειδικευμένες κρέμες περιποίησης. Υπάρχουν κρέμες που στοχεύουν ειδικά στην ενυδάτωση του λαιμού ή στο περίγραμμα του προσώπου – κι αυτές είναι συνήθως πιο ενισχυμένες με υαλουρονικό οξύ ή πεπτίδια έχοντας πιο balmy, λιπαρή υφή. Αν τώρα δεν θες να επενδύσεις σε σχετικό skincare, μπορείς απλά να εφαρμόζεις την ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα προσώπου που ήδη χρησιμοποιείς, και σε αυτή την περιοχή. Σίγουρα πάντως, προτείνουμε να μην αμελείς τον λαιμό- και να εφαρμόζεις κανονική ποσότητα, όχι μόνο ό,τι περίσσεψε από την εφαρμογή στο πρόσωπο.

#3. Εκμεταλλεύσου τις ιδιότητες του face massage εφαρμόζοντάς το και στο πρόσωπο ώστε να χαλαρώσεις την περιοχή και να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!