Ο λεκές από σοκολάτα τον καναπέ μας δεν πρόκειται να φύγει αν κάνουμε το ίδιο κλασσικό λάθος

by Amy Glover— HuffPost UK. IMAGINESTOCK VIA GETTY IMAGES Young woman listening to music with headphones and eating a chocolate bar.

39
Αντ’ αυτού, μας μάθουμε τι είναι προτιμότερο να κάνουμε για να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν αναρωτιόμαστε πόσο συχνά χρειάζεται να καθαρίσουμε τη σοκολάτα από τον καναπέ μας μετά από ένα ιδιαίτερα απολαυστική συνεδρία με κακάο, η απάντηση είναι «η ιδιωτικότητα είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα».

Αλλά αν έχουμε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, μπορεί να κάναμε το ίδιο λάθος που κάναμε την προηγούμενη φορά που το καθαρίσαμε ― π.χ. σκουπίζοντας τη ζαχαρούχα ουσία με ένα σφουγγάρι με σαπούνι και ελπίζοντας να μην κάνει κηλίδα.

Σύμφωνα με τον Τζέισον Βισνέφσκε από τη Santa Barbara Chocolate, ωστόσο, αυτή είναι εντελώς λανθασμένη τακτική – θα πρέπει όλοι «να αποφύγουμε το τρίψιμο του λεκέ, καθώς αυτό μπορεί να το απλώσει περαιτέρω και να το ενσωματώσει βαθύτερα στις ίνες», προειδοποιεί. Αντ ’αυτού, το πρώτο μας βήμα θα πρέπει να είναι: «Ας ξεκινήσουμε σκουπίζοντας το λεκέ με ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη περίσσεια σοκολάτας».

Να μερικές από τις άλλες συμβουλές του:

1) Ας χρησιμοποιήσουμε μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι

.. ήταν σωστό να χρησιμοποιήσουμε σαπουνισμένο σφουγγάρι, λέει ακόμα ο ίδιος. Σύμφωνα με τις συμβουλές του, καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια μαλακή βούρτσα ή σφουγγάρι με αραιωμένο σαπουνόνερο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα – αλλά: «Ας προσέξουμε μην μουσκέψουμε υπερβολικά το ύφασμα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λεκέδες νερού ή ζημιά στην ταπετσαρία».

2) Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ας δοκιμάσουμε ξίδι

Εάν τίποτα άλλο δεν … ταρακουνάει τον λεκέ, «ας αναμείξουμε ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό και στη συνέχεια ας ταμπονάρουμε το διάλυμα πάνω στον λεκέ με ένα πανί», λέει ο ίδιος. «Ας το αφήσουμε να ”καθίσει” για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσουμε με ένα καθαρό, υγρό πανί».

3) Τα προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων μπορεί να βοηθήσουν

Εάν το σφουγγάρι, το σαπούνι και το ξύδι εξακολουθούν να μην κάνουν δουλειά, ίσως να δοκιμάσουμε ένα καθαριστικό λεκέδων του εμπορίου, λέει ο ειδικός. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να το δοκιμάσουμε σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του καναπέ μας για να βεβαιωθούμε ότι δεν καταστρέφει το ύφασμα. Κι ως έσχατη λύση, προσθέτει ο Βισνέφσκε, μπορούμε να στραφούμε στον επαγγελματικό καθαρισμό ― αλλά ελπίζουμε ότι, με όλες τις παραπάνω συμβουλές, ίσως να καταφέρουμε να τον αποφύγουμε…

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!