More
    Αρχική LIFESTYLE

    Συναρπαστικά video αποκαλύπτουν πώς οι γκέισες εφαρμόζουν το μακιγιάζ τους

    26
    Ένας λογαριασμός στο TikTok μάς δίνει μια «συναρπαστική ματιά» στο πώς οι γκέισες εφαρμόζουν το μακιγιάζ τους.

    Ηπαράδοση της γκέισας της Ιαπωνίας έχει από καιρό αιχμαλωτίσει τη φαντασία του κόσμου. Πολλοί από εμάς έχουμε διαβάσει ή παρακολουθήσει την ταινία «Τα απομνημονεύματα μιας Γκέισας» . Μερικοί έχουν ταξιδέψει ακόμη και στην Ιαπωνία για να γνωρίσουν τον πολιτισμό της γκέισας. Αυτοί οι άψογοι οικοδεσπότες και οι απίθανοι καλλιτέχνες είναι γνωστοί για πολλά πράγματα, αλλά ίσως το εντυπωσιακό μακιγιάζ τους ξεχωρίζει περισσότερο. Χάρη στον λογαριασμό TikTok Facts_About_Asia, μπορούμε να δούμε μόνοι μας τις προετοιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι γκέισες για να μεταμορφωθούν.

    Συναρπαστικά video αποκαλύπτουν πώς οι γκέισες εφαρμόζουν το μακιγιάζ τους

    Σε ένα video που παίχτηκε πάνω από 36 εκατομμύρια φορές, μια νεαρή γυναίκα εφαρμόζει προσεκτικά το μακιγιάζ στο πρόσωπό της. Φαίνεται να είναι maiko ή μαθητευόμενη. Το λευκό foundation, γνωστό ως oshiroi, χρησιμοποιείται επίσης από ηθοποιούς kabuki και εφαρμόζεται με πινέλο σε όλο το πρόσωπο, καλύπτοντας ακόμη και τα χείλη και τα φρύδια. Αν και δεν φαίνεται στο video, θα είχε πρώτα ασταρώσει στο πρόσωπό της με ένα ειδικό κερί που βοηθά στην επίτευξη της τελικής εμφάνισης.

    Αφού χρησιμοποίησε πούδρα για να φτιάξει το μακιγιάζ, περνάει στην επόμενη φάση.

    @facts_about_asia

    Geisha white makeup

    ♬ Celtic Music/Fantastic/Fantasy(1324312) – Akihiro Kasuga

    Στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσει κόκκινο μακιγιάζ στις γωνίες των ματιών της και να ζωγραφίσει σε λεπτά φρύδια πριν γεμίσει τα κόκκινα χείλη της. Το μαύρο eyeliner χρησιμοποιείται επίσης για να τονίσει τα μάτια της. Σε εκείνο το σημείο, προχωρά στο επόμενο βήμα, φροντίζοντας να εφαρμόσει αρκετό από το λευκό foundation για να καλύψει οτιδήποτε θα φανεί μόλις φορέσει το κιμονό της .

    @facts_about_asia

    Geisha makeup ❤️

    ♬ Celtic Music/Fantastic/Fantasy(1324312) – Akihiro Kasuga

    Τέλος, τοποθετεί μια περούκα με το περίτεχνο χτένισμα για το οποίο είναι γνωστή η γκέισα, ολοκληρώνοντας την εμφάνιση. Το βίντεο, όπως και πολλά άλλα, είναι συναρπαστικές ματιές στον κόσμο των γκεισών.

    @facts_about_asia

    Oiran ❤️

    ♬ Celtic Music/Fantastic/Fantasy(1324312) – Akihiro Kasuga

    Σε ένα, βλέπουμε μια άλλη maiko να κάνει το μακιγιάζ της , αλλά αυτή τη φορά, τα μάτια είναι διαφορετικά, με κόκκινες βούλες και όχι με το φτερωτό βλέμμα του πρώτου βίντεο. Αυτό μας επιτρέπει να δούμε από πρώτο χέρι ότι υπάρχει μεγάλη σημασία ακόμη και στο μακιγιάζ, καθώς δεν υπάρχουν μόνο τοπικές διαφορές αλλά και διαφορές ανάλογα με το αν η γκέισα είναι maiko ή έχει γίνει πλήρης γκέισα.

    Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Captcha verification failed!
    CAPTCHA user score failed. Please contact us!