Το αγγελάκι της Victoria’s Secret, o billionaire σύζυγός της και το νέο hot ξενοδοχείο στη Μύκονο (pics + vid)

Από τη Μαρία Λεμονιά

105

Την νέα μόδα της Μυκόνου δημιουργούν η καλλονή Ανα Μπεατρίς Μπάρος -γνώριμή μας από τις πασαρέλες με τον Αιγύπτιο μεγιστάνα σύζυγό της Καρίμ Ελ Σιάτι- αλλάζοντας παντελώς το πρώτο gay ξενοδοχείο του νησιού. Τα εγκαίνια ήταν ένα ατελείωτο πάρτι με διασημότητες

Το opening του Anandes Hotel στην πόλη της Μυκόνου μετατράπηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου κοσμικό event με jet setters, celebrities και καλλονές που κατέφθασαν από κάθε γωνιά του πλανήτη προκειμένου να δώσουν το στίγμα του νέου hot spot στο κοσμοπολίτικο νησί.

Λογικό αν σκεφτούμε ότι ιδιοκτήτης του luxurious ξενοδοχείου είναι ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Καρίμ Ελ Σιάτι που μόνο τυχαίος δεν είναι στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Με περισσότερα από 60 ξενοδοχεία σε διάφορες γωνιές του πλανήτη και υδάτινα πάρκα διαχειρίζεται πλέον ένα χαρτοφυλάκιο με κορυφαίους προορισμούς όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και η Τυνησία.

Το γεγονός ότι είναι παντρεμένος δε, με τον άλλοτε άγγελο της Victoria’s Secret, Ανα Μπεατρίς Μπάρος, προσδίδει στις δουλειές του και το απαιτούμενο glamour γι’ αυτό και στα πρόσφατα εγκαίνια του Μυκονιάτικου τους ξενοδοχείου έδωσαν το παρόν καλλονές όπως οι Izabel Goulart, Isabelli Fontana, Fernanda Motta, Jeisa Chiminazzo κλ.

Σκαρφαλωμένο σε λόφο στην καρδιά της Μυκόνου, με μοντέρνα αρχιτεκτονική, ιδιαίτερη ενέργεια και μοναδική θέα, το Anandes Hotel αναδεικνύεται ως το απόλυτο πολυτελές boutique hotel.

Βρίσκεται δε σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της χώρας. Με φόντο τα αστραφτερά λευκά σπίτια, τους ανεμόμυλους και το Αιγαίο, ορίζει το νέο κυκλαδίτικο σικ στυλ.

Την ανακαίνιση του ξενοδοχείου ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos Architects με επικεφαλής τον Πάρη Λιάκο στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το Cavo Tagoo και ο οποίος δημιούργησε το εκπληκτικό Zuma Mykonos, ενώ το Studio Bonarchi υπέγραψε όλο το interior. Το κατάλυμα συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με πρωτοποριακό ντιζάιν, δημιουργώντας καλόγουστους χώρους διακοσμημένους με μοναδικά έπιπλα και ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Κατά την είσοδό τους οι επισκέπτες καλωσορίζονται με προσαρμοσμένα φωτιστικά από τον Γάλλο γλύπτη, Philippe Antonioz. Το ξενοδοχείο διαθέτει έργα τέχνης από καλλιτέχνες όπως ο Richard Serra και ο Thomas Houseago, που ο καθένας συμπληρώνει την εκλεπτυσμένη κυκλαδίτικη αισθητική του.

Με 42 δωμάτια και σουίτες, πολλά εξοπλισμένα με ιδιωτικές πισίνες, το Anandes Hotel επαναπροσδιορίζει την οικεία πολυτελή φιλοξενία στο νησί.

Από τη Γαλλική Ριβιέρα στη Μύκονο

Και βέβαια όταν οι ιδιοκτήτες είναι κοσμοπολίτες δίνεται το στίγμα του upper class και στην τελευταία λεπτομέρεια. Γι’ αυτό και σήμανε συναγερμός για την νέα γευστική πρόταση. Εντός του ξενοδοχείου «προσγειώθηκε» το διεθνώς αναγνωρισμένο εστιατόριο La Petite Maison (LPM) εμπνευσμένο από την Κυανή Ακτή.

Οι επισκέπτες του Anandes βιώνουν εμπειρίες Γαλλικής Ριβιέρας με ελληνικές επιρροές. Πιάτα όπως το λαβράκι Ceviche με τρούφα Ponzu, η Burrata, το Tomato Tartine, τα σάντουιτς Wagyu με Focaccia, τα Rocket Pesto, τα sweet peppers, η cocca pizza με ψητό κολοκυθάκι και τυρί φέτα και οι γαρίδες πίτα γίνονται ανάρπαστα.

Μικρές λεπτομέρειες σηματοδοτούν τη διάθεση για καλή ζωή – Για πρωινό, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πιάτα όπως αυγά Προβηγκίας, γαλλικό τοστ με φρέσκα μούρα και μασκαρπόνε Chantilly, καθώς και τάρτα ντομάτας με τυρί φέτα και βασιλικό.

O κοσμοπολιτισμός πήρε τη θέση του gay

Λίγοι γνωρίζουν ότι το ξενοδοχείο Anandes που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας είναι ανακατασκευασμένο το άλλοτε Elysium Hotel, το πρώτο gay ξενοδοχείο του νησιού. Όταν ο Βασίλης Χουλιάρας δημιούργησε τη δεκαετία του ’90 το Elysium ήρθε αντιμέτωπος με αντιδράσεις. Αργότερα οι Μυκονιάτες αλλά και διεθνείς προσωπικότητες υποκλίθηκαν στην υψηλή αισθητική του την οποία για χρόνια απολάμβαναν γνωστοί σχεδιαστές μόδας, Χολιγουντιανοί σταρ ακόμη και διάδοχοι θρόνου.

Στο Elysium η Τζούντυ Φόστερ θα καταφθάσει δυό τρία καλοκαίρια όπως άλλωστε και ο Αμερικανός σχεδιαστής Calvin Klein με την παρέα του.

Ο Βασίλης Χουλιάρας θυμάται: «Σε εμάς ακόμη και διασημότητες έδειχναν πιο χαλαρές. Η Τζούντυ Φόστερ ήταν επικοινωνιακή και γλυκιά. Ο Gianfranco Ferre θα μου μείνει αξέχαστος για το πόσο γαλαντόμος και συμπονετικός ήταν σε σχέση με το προσωπικό. Επιανε κουβέντα και έδινε tip ακόμη και στις καθαρίστριες. Ο Valentino ήταν ευγενής και άνθρωπος σχετικά απόμακρος και του πρωτοκόλλου σε αντίθεση με τον Jean Paul Gautier που ήταν ιδιαίτερα ανοικτός και πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε συζήτηση. Οι Dsquared ξεχειλίζουν τρέλα και ενέργεια όπως επίσης και ο designer Julien Macdonald. O πιο εκκεντρικός και όμορφος άνθρωπος της μόδας που γνώρισε το Elysium υπήρξε βέβαια ο Thierry Mugler, μια ξεχωριστή προσωπικότητα και ένας κατά κοινή ομολογία πολύ ωραίος άνδρας».

Μετά από πολλές δεκαετίες ο Βασίλης Χουλιάρας αποφάσισε ότι θέλει να απολαύσει και ο ίδιος τη ζωή του ταξιδεύοντας όλο το χρόνο. Πούλησε το ξενοδοχείο του στην οικογένεια Ελ Σιάτι γράφοντας την επόμενη σελίδα σε ένα από τα πιο ιστορικά στέκια του νησιού. Η ανακαίνιση κράτησε ένα χρόνο και προσέθεσε ένα ακόμη ξενοδοχειακό κόσμημα στις Κυκλάδες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!