Kardoune: Η μέθοδος για να ισιώνετε τα μαλλιά σας χωρίς χρήση θερμότητας έρχεται από την Αλγερία

Λυδία Κριμιτσά

75

Πώς μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς ισιωτική και χωρίς θερμότητα το καλοκαίρι; Με τη μέθοδο «Kardoune» που χρησιμοποιούν οι Αλγερινές γυναίκες.

Υπάρχουν πολλά παραδοσιακά έθιμα και τελετουργίες που έχουν εγκαταλείψει τα τοπικά σύνορα κατακτώντας το διαδίκτυο. Τέτοια είναι η περίπτωση του Kardoune, ενός βαμβακερού υφάσματος με κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί κλωστές, το οποίο οι Αλγερινές γυναίκες χρησιμοποιούν για να προστατεύουν και να ισιώνουν τα μαλλιά τους από το 1800.

Το Kardoune, που ονομάζεται επίσης Qardoun, δεν είναι απλώς ένα αξεσουάρ για τα μαλλιά, αλλά έχει ένα βαθύτερο νόημα, καθώς εκφράζει μία σύνδεση με τις Αλγερινές ρίζες.

Έγινε ξανά δημοφιλές από το TikTok, ενώ στο Pinterest αρκεί να πληκτρολογήσετε «Algerian Kardoune» για να δείτε εκατοντάδες φωτογραφίες σχετικά με το θέμα, ενώ ορισμένοι σχεδιαστές το επανέφεραν στα runways σε μια σύγχρονη εκδοχή, αλλά μετατρέποντάς το σε ready-to-wear αξεσουάρ.

Kardoune: Η μέθοδος για να ισιώνετε τα μαλλιά σας χωρίς χρήση θερμότητας έρχεται από την Αλγερία-1
©Ulla Johnson
Πώς να ισιώσετε τα μαλλιά χωρίς ισιωτική με τη μέθοδο Kardoune

Η χρήση του Kardoune είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά, είναι μια κορδέλα που τυλίγετε πάνω από μια χαμηλή αλογοουρά σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Ιδανικά, την τυλίγετε δύο φορές από την κορυφή της αλογοουράς προς τις άκρες και πίσω και στη συνέχεια την στερεώνετε με έναν φιόγκο. Χρησιμοποιείται σε μαλλιά που είναι ακόμα νωπά, αλλά όχι εντελώς βρεγμένα, και διατηρείται όλη τη νύχτα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η τεχνική έχει ξεπεράσει τα όρια της παράδοσης και έχει γίνει πολύ δημοφιλής επειδή είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την πειθαρχία όλων των τύπων μαλλιών, εξαλείφοντας το φριζάρισμα και ελέγχοντας τον όγκο χωρίς τη χρήση θερμότητας. Σίγουρα δεν δίνει το ίδιο αποτέλεσμα και λάμψη με την ισιωτική, αλλά είναι ένας φυσικός τρόπος για να πετύχετε ένα αβίαστο στυλ, αποφεύγοντας τη χρήση σεσουάρ και συσκευών styling όταν ο καιρός είναι ζεστός. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με το σίδερο για μπούκλες: δίνει ένα σχήμα στα μαλλιά και το διατηρεί όσο στεγνώνουν.

Kardoune: Η μέθοδος για να ισιώνετε τα μαλλιά σας χωρίς χρήση θερμότητας έρχεται από την Αλγερία-2
©Chet Lo

Πριν από το τύλιγμα του Kardoune και μετά το βούρτσισμα των μαλλιών, είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε ένα λάδι, ένα σπρέι ή μια κρέμα κατά του φριζαρίσματος για να τα μαλακώσετε και να θρέψετε τα μαλλιά σας.

Εφαρμόστε μερικές σταγόνες λάδι σε νωπά μαλλιά. Βουρτσίστε και ξεμπερδέψτε τα μαλλιά. Πιάστε τα μαλλιά σε μία χαμηλή αλογοουρά Τυλίξτε το Kardoune σφιχτά γύρω από την αλογοουρά σε όλο το μήκος. Κάντε έναν κόμπο σε κάθε άκρη. Αφήστε το Kardoune όλη τη νύχτα Αφαιρέστε απαλά το πρωί.

Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε μια βραδινή ιεροτελεστία, ιδανική ειδικά για όσες έχουν μακριά μαλλιά που τείνουν να φριζάρουν και δεν έχουν την υπομονή να αφιερωθούν στο στέγνωμα που απαιτεί χρόνο και δεξιότητα. Η πρωτότυπη βαμβακερή κορδέλα, αναγνωρίσιμη από τη χαρακτηριστική πορτοκαλί και κόκκινη πλέξη της, μπορεί να αγοραστεί στο διαδίκτυο, από το Etsy μέχρι το Amazon. Ενώ στο TikTok και το Instagram μπορείτε να βρείτε tutorials που εξηγούν πώς να την εφαρμόσετε και πώς να τη στερεώσετε στη βάση των μαλλιών.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!