TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Κ. Σώκου

33

Η βαλίτσα των διακοπών χρειάζεται ελάχιστα πράγματα και έξυπνους συνδυασμούς. Στόχος σου είναι να γίνει όσο πιο ελαφριά γίνεται, ώστε και το μυαλό σου να απαλλαγεί από τα περιττά βάρη.

Η βαλίτσα των διακοπών είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Κι αυτό επειδή αρκετές φορές την παραγεμίζουμε, θεωρώντας ότι είναι απαραίτητα πολλά περισσότερα κομμάτια από αυτά που εν τέλει φοράμε.

Στις διακοπές όμως χρειάζεσαι λίγα ρούχα. Χρειάζεσαι να αφήσεις πίσω σου τις καθημερινές συνήθειες του styling και των πολλών επιλογών, και να ξεκουράσεις το μυαλό σου, απολαμβάνοντας τη φύση ή και τον πολιτισμό με λιγότερα βάρη και αποσκευές, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Επίλεξε ρούχα που συνδυάζονται (σχεδόν όλα) μεταξύ τους

Η ιδέα είναι να συνθέσεις μια συλλογή από βασικά κομμάτια που μπορούν να συνδυαστούν εύκολα μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι πολλά διαφορετικά σύνολα ρούχων. Για τον σκοπό αυτό προτίμησε απλά κομμάτια (σορτς, t-shirt, πουκάμισα, παντελόνες) και μονόχρωμα, ώστε να μπορείς να κάνεις γρήγορα πολλούς ωραίους συνδυασμούς.

Βαλίτσα διακοπών

iStock

Ένας άλλος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι για κάθε κομμάτι που παίρνεις μαζί σου, να αναρωτηθείς αν φοριέται και πρωί και βράδυ, και αν ταιριάζει με τουλάχιστον άλλα 3 κομμάτια της βαλίτσας σου.

Πάρε μόνο τα απολύτως απαραίτητα

Για τη δική μου βαλίτσα, αυτό μεταφράζεται σε μαγιό, πετσέτα, καπέλο, σανδάλια, 2 ρούχα για το πρωί και άλλα 2 για το βράδυ. Για τη δική σου αποφασίζεις εσύ. Όταν θα τελειώσεις με τις επιλογές σου, αφαίρεσε άλλα 2 κομμάτια.

1 ζευγάρι σανδάλια είναι αρκετό

Ανάλογα πάντα με τον προορισμό και το είδος των διακοπών, επίλεξε προσεκτικά τα παπούτσια σου. Συνήθως οι καλοκαιρινές διακοπές κοντά στη θάλασσα δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο από ένα ζευγάρι σανδάλια τύπου Birkenstock που φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ. Ίσως και ένα ζευγάρι καλές σαγιονάρες να εξυπηρετούν εξίσου.

1 τσάντα που διπλώνει χωράει παντού

Για τη θάλασσα, τα ψώνια ή την πρωινή σου βόλτα, μία τσάντα που διπλώνει και μπαίνει στη βαλίτσα θα σε απαλλάξει από περιττά αξεσουάρ.

1 φούστα-παρεό ή μία βερμούδα-μαγιό για πρωί και βράδυ

Υπάρχουν φούστες που δένουν στο πλάι και φοριούνται είτε ως παρεό με το μαγιό το πρωί, είτε με κάποιο t-shirt το βράδυ. Αλλάζοντας τα t-shirts, ίσως και κάποιο κόσμημα, δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω.

Βαλίτσα διακοπών

iStock

Αντίστοιχα, αν μιλάμε για την αντρική γκαρνταρόμπα, μπορείς να επιλέξεις ένα δεύτερο μαγιό τύπου βερμούδα σε ουδέτερα χρώματα και μοτίβα, ώστε να φοριέται και με ένα polo μπλουζάκι στη βραδινή βόλτα.

1 υγρό καθαριστικό για σώμα και μαλλιά

Το συνηθίζουν οι άντρες, αλλά θεωρώ ότι είναι μια έξυπνη unisex επιλογή για τις διακοπές. Ένα καλό υγρό καθαρισμού, που λειτουργεί και ως αφρόλουτρο και καθαριστικό προσώπου, αλλά και ως σαμπουάν, σε απαλλάσσει από τα πολλά μπουκάλια. Για λίγες μέρες άλλωστε θα είναι, δεν θα σου γίνει συνήθεια.

Απλοποίησε το νεσεσέρ σου με 1 προϊόν make-up

Κάνε πιο ελαφρύ και το νεσεσέρ σου, χωρίς να πάρεις μαζί όλα τα προϊόντα μακιγιάζ. Μια καλή ιδέα είναι ένα multi-stick, που εφαρμόζεται στα μάγουλα και στα χείλη προσφέροντας φυσικό χρώμα και ενυδάτωση, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μάτια ως καλοκαιρινή, απαλή σκιά.

Κάνε ελαφρύ το φαρμακείο σου

Αν ο προορισμός σου δεν είναι κάποιο ακριτικό νησί, πιθανότατα θα έχει και φαρμακείο, οπότε πάρε μαζί σου μόνο τα πολύ απαραίτητα φάρμακα που χρησιμοποιείς καθημερινά, ένα παυσίπονο, ένα εντομοαπωθητικό και μία κρέμα για τα εγκαύματα.

Και κάτι τελευταίο…

Προτού κλείσεις τη βαλίτσα αναρωτήσου ξανά αν χρειάζεσαι όλα όσα πήρες. Σκέψου τι σημαίνουν οι διακοπές για σένα: ύλη ή συναίσθημα; Προτίμησε ρούχα από απαλά υφάσματα που διπλώνουν εύκολα σε κυλίνδρους και χωράνε στη βαλίτσα χωρίς να την επιβαρύνουν και τράβα αποφασιστικά το φερμουάρ. Το less is more είναι το μότο που ταιριάζει απόλυτα στις καλοκαιρινές διακοπές.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!