ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα
Για τη συνταγή
- 8 τορτίγιες
- 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μέτρια μακρόστενα κομμάτια
- αλάτι, πιπέρι
- 8 φέτες λάιμ
Για τη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουτ.γλυκ. κοπανιστή
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αδειάζετε στο μπλέντερ την κοπανιστή μαζί με το γιαούρτι, το αβοκάντο, ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πολτοποιείτε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Αδειάστε σε ένα μπολ και προσθέτετε τον μαϊντανό. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
2. Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί και αραδιάζετε τις ντομάτες και τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
3. Ζεσταίνετε ελαφρά τις πιτούλες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνετε στην επιφάνεια του μια στρώση από το μείγμα κοπανιστής και αβοκάντο. Αραδιάζετε μερικές ψητές μελιτζάνες, τις ντομάτες, λίγο αβοκάντο φρέσκο και τις φέτες λαιμ. Τυλίγετε και σερβίρετε αμέσως.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αντί για κοπανιστή μπορείτε να χρησιμοποιήστε κατίκι καθώς και να εμπλουτίσετε την συνταγή με λίγες ψητές γλυκές πιπεριές Φλωρίνης.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Χρησιμοποιήστε Κεφαλονίτικη πρέτζα ή στούμπα με λίγο θυμάρι.