Υλικά
για την βάση
- 200 γρ κρίθινα παξιμάδια αλεσμένα
- 1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κ σ ρίγανη
- 3-4 κ σ ελαιόλαδο
για τα τυριά
- 300 γρ ανθότυρο
- 200 γρ φέτα
- 2 κ σ ελαιόλαδο
- 1 κ γλ ρίγανη
- τοματίνια
- αλάτι
- 1 κ σ ελαιόλαδο
- 1 κ γλ βαλσαμικό ξύδι
- φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Θρυμματίζω τα παξιμάδια τόσο ώστε να γίνουν πούδρα. Τρίβω 1 ντομάτα στον τρίφτη και την προσθέτω στα παξιμάδια μαζί με την ρίγανη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά.
Τοποθετώ ένα τσέρκι στο πιάτο που θα σερβίρω και στρώνω την βάση των παξιμαδιών. Σ’ ένα βαθύ μπολ ανακατεύω τα υλικά για τα τυριά και στρώνω το μείγμα πάνω από την βάση.
Τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Γαρνίρω με τοματίνια, αλατίζω, προσθέτω ελαιόλαδο, βαλσαμικό ξύδι και φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό.
Σημείωση: Η βάση και τα τυριά μπορούν να ετοιμαστούν, να παραμείνουν στο ψυγείο κι όταν είναι η ώρα του σερβιρίσματος, τότε να κοπούν και να προστεθούν τα τοματίνια.